Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Toplu sözleşmede yüzler gülüyor

        - Mamak'ta toplu sözleşme imzalandı

        ANKARA (İHA) - Mamak Belediyesi ile Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet-İş) arasında 202 işçiyi kapsayan toplu sözleşme imzalandı.

        İmza törenine Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Başkanı Mahmut Arslan, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanları, sendika üyeleri ve işçiler katıldı.

        Her iki tarafın da memnun ayrıldığı sözleşme kapsamında işçiler ilk altı ayda yüzde 5, ikinci altı yüzde 4 ve sonraki yılın ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında 4 şeklinde zam alacaklar.

        İmza töreninde bir konuşma yapan Mamak Başkanı Mesut Akgül, "Bizim için esas olan çalışan insanların alnının teri kurumadan ücretini ödemek. Göreve geldikten kısa bir süre sonra dengeleri toparlayarak işçilerimizin ücretlerini düzenli bir şekilde ödemeye başladık. Bizler aynı gemide yaşayan insanlarız ve bir olmak, birlik içinde olmak zorundayız" dedi.

        Mamak Belediyesi ilklerde olan bir belediye

        Toplu sözleşme imza töreninde bir konuşma yapan Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Başkanı Mahmut Arslan, "Kamuda çalışan işçilerin toplu sözleşmelerini dikkate aldığımızda Ankara'da Mamak Belediyesi bizim için ilklerde olan bir belediye. Elde ettiğimiz ücretleri de alacağımız ücretleri dikkate alırsanız, Ankara'da örgütlü olduğumuz belediyelerin ön sıralarında yer alan bir belediyemizdir Mamak Belediyesi. Mesut Bey sağ olsun mevzuat daha oluşmadan taşeronda çalışan arkadaşlarımızın sendikalı olmasını sağladılar. Bizim için önemli olan bu belediyenin emeğe ve emekçiye gösterdiği saygı. Bunun için belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ederim" dedi.

        İmza töreninde bir konuşma yapan Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, "Sizin hakkınızı hukukunuzu korumak bizlerin görevi" ifadelerini kullandı.

        Hizmet-İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Yusuf Güler de, "Pazarlıklarda başkanımız sağ olsun bizleri kırmadı" dedi.

        (BC-HA-Y)

        14.03.2017 12:00:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler