Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pazarlar'da İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Bektaş

        KÜTAHYA (İHA) - İstiklal Marşının kabulünün 96. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde de düzenlenen programla kutlandı.

        Pazarlar Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından Pazarlar Çok Programlı Anadolu Lise konferans Salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

        Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Edebiyat Öğretmeni Hatice Karataş yaptı. Edebiyat Öğretmeni Karataş, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşını yazmayı kabul ediş olayları, İstiklal Marşının ilk ve son bölümünün yorumlarını, İstiklal Marşının yazılışı sırasında işgal altındaki Anadolu'nun durumu hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

        Daha sonra öğrenciler Safahat'tan şiirler okudu, öğrenciler tarafından tiyatro oyunu sahnelendi.

        Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşının kabulü dolayısıyla düzenlenen İstiklal Marşını okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler Pazarlar Kaymakamı Ahmet Karaaslan, İlçe Belediye Başkanı Cavit Erdoğan ve Pazarlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sait Dündar Sofuoğlu tarafından ödüllendirildiler.

        İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programına Pazarlar İlkokulu öğrencisi Elifnur Kocapınar'ın okuduğu İstiklal Marşı damgasını vurdu.

        Törene ilçe Kaymakamı Ahmet Karaaslan, İlçe Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, Pazarlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sait Dündar Sofuoğlu, daire Amirleri, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.(MB-EFE)

        14.03.2017 12:45:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler