Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzon'un aldığı maliye payına düzenleme geliyor

        - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu:

        - "Böylece ihtiyaçlara daha hızlı karşılık vereceğiz, sahada daha fazla çalışma yapacağız"

        (Fotoğraflı)

        TRABZON (İHA) - Trabzon'un aldığı maliye payının yeniden düzenlenmesi için gerekli yasal düzenlemelerin referandumdan sonra yapılacağı belirtildi.

        Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Hayrat ilçesinde muhtarlarla gerçekleştirilen istişare toplantısında Hayrat'ta 2016 yılında gerçekleştirilen ve sürdürülen çalışmalarla ilgili olarak bilgiler verdi. 2016 yılında Trabzon tarihinin en yüksek bütçeli yol çalışmalarına imza attıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, "Mevsim açılıyor. Mart sonu çalışmalarımıza yoğun şekilde başlarız. Trabzon'da ne yapıyorsak bütçelerimiz oranında yapıyoruz. Trabzon'da Cumhuriyet tarihinden en fazla yol yatırımı yapılan yıl daha önce 2013 yılıydı. 2013'te biz il belediyesiydik. İlçe belediyeleri, KÖY-DES bütçesi, İl Özel İdaresinin kendi bütçesi ve dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı, şehrimizin evladı Sayın Erdoğan Bayraktar'ın İl Özel İdaresine gönderdiği 35 trilyonluk hibe yardımı ile o yıl 63 trilyonluk yol, menfez, istinat, betonlama ve asfaltlama yapılmıştı. Geçen yıl (2016) Büyükşehir Belediyesi olarak sadece bizim bu konuya arz ettiğimiz para ise 100 trilyondur. Geçen yıl Trabzon tarihinin en büyük yol yatırımına imza attık" diye konuştu.

        Başkan Gümrükçüoğlu, toplantıda Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin aldığı maliye paylarının arttırılacağına yönelik müjde vererek "Büyükşehir belediyeleri arasında Trabzon, Ordu, Sakarya ve Malatya illeri maliye payları yönünden sıkıntı yaşıyor. Antalya'da Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ile toplantı gerçekleştirdik. Sayın Başbakanımız bunun düzeltilmesi için bizlere söz verdiler. Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli geçtiğimiz günlerde şehrimize teşrif ettiler. 'Bu işin yasası, planı-programı hazır, referandumdan sonra gerekli düzenlemeleri yapacağız' dediler. Trabzon, Ordu, Malatya ve Sakarya'ya düşen maliye paylarının düzeltilmesi ve ilçe belediyelerimizin de güçlerinin arttırılması için gerekli yasa değişikliği referandumdan sonra gerçekleştirilecek. Allah izin ederse Nisan'ın sonuna kadar o kanunda çıkmış olacak ve hizmette elimiz güçlenecek. Talep edilene yetişemediğimizi bilin ki imkân olduğunca yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

        (BK-ÖS-Y)

        14.03.2017 12:47:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler