Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Deniz kaplumbağaları bilim komisyonu toplantısı yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Onur Durmuş

        MUĞLA (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün, iki yılda bir düzenlediği Deniz Kaplumbağaları Bilim Komisyonu toplantısı Muğla ili Ortaca'ya bağlı Dalyan'da gerçekleşti.

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı, DKMP Genel Müdürlüğü Yaban Hayatı Dairesi Başkanı Özcan Yaman'ın başkanlık ettiği toplantıya, bakanlık ve bölge müdürlüklerinden uzmanlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yetkililer, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Ankara Hacettepe Üniversitesi, İzmir Ege Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü'nden bilim insanları, Ekolojik Araştırmalar Derneği, WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), S.S. Ulupınar Çevre Koruma ve Geliştirme ve İşletme Kooperatifi ve Kuşadası EKODOSD derneği temsilcileri katıldı.

        Türkiye kıyılarında her bölgenin yaptığı deniz kaplumbağa çalışmaları, kumsallardaki sorunlar, çözüm önerileri 2 gün süren toplantıda katılımcılar tarafından sunuldu. EKODOSD derneği tarafından, Kuşadası ve çevresinde yapılan yuva alanı, ölü ve yaralı kaplumbağa kayıtları ve koruma çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Toplantıda, bölgesel yapılan çalışmalar ve sorunlar değerlendirmeye alındı.

        Toplantının son gününde, Dalyan İztuzu'nda bulunan DEKAMER (Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi) ziyaret edilerek, Prof. Dr. Yakup Kaska tarafından, merkezin işleyişi ve tedavi edilen yaralı kaplumbağalar hakkında bilgi verildi. Ayrıca Dalyan Kanalından teknelerle İztuzu plajlarında bir gezinti yapılarak, kaya mezarları ve Köyceğiz Gölü'nde izlemeler yapıldı.

        (OD-MB-Y)

        16.03.2017 09:40:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler