Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gölbaşı Kaymakamlığından "Vatandaşla Buluşma" günleri

        Ayşe Üngör

        ANKARA (İHA) - Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, "Vatandaşla Buluşma" adı altında Gölbaşı'nda değişik kesimlerle biraraya gelip sorunlarını dinleyerek, uyulması gereken yasa ve yönetmelikleri anlatıyor.

        Kaymakam Esmer, ilk toplantısını müzikli yayın yapan restoran ve düğün salon işletmecileriyle yaptı. Kaymakam Şenol Esmer toplantıda yaptığı konuşmada, "Vatandaşla Buluşma" kapsamında İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, Belediye Zabıta Müdürü ile birlikte ilçede hizmet veren otel ve düğün salonları ve belli bir kapasiteye sahip restoran sahipleri/yetkilileri ile "tesislerde yapılacak olan toplantı ve organizasyonlarda alınacak tedbirler, gürültü kirliliğinin önlenmesine ilişkin alınacak tedbirler, havai fişek uygulamasına ilişkin düzenlemeler, düğün konvoyları ile ilgili yapılacak trafik düzenlemesi, organizasyon yapılan tesislerde araç park düzenlemesi, yapılan etkinliklerin (toplantı. düğün vb) akşam bitiş saatlerinin düzenlenmesi" konularında değerlendirme toplantısı yaptıklarını belirtti. Toplantıya katılımları için düğün salonları ve restoran sahiplerine teşekkür eden Esmer, tesislerde yapılan düğün, tören ve diğer etkinliklerde gece geç saatlere kadar kişilerin huzur ve sükunu, beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde mevzuatta belirtilen standartların üzerinde canlı müzik yayını yapılmamasını istedi. Tesislerin 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 14. maddesinde yer alan hükümler doğrultusunda ses düzenlemesini yapmaları, düğün ve organizasyonlarda müzik yayınının saat 23.30'da kapatılması, mevzuata uygun olmayan durumların tespiti halinde anılan Kanun'un 15. maddesinde yer alan hükümlerin uygulanması gerektiğini belirten Esmer, Gölbaşı ilçesinin düğün ve eğlence merkezi olması nedeniyle tesislerde yapılan organizasyonlar için bildirimde bulunulması, havai fişek gösterisinin olması hallerinde izin için en az 3 gün önceden izin alınması ve havai fişek gösterisinin en geç saat 23.00'a kadar yapılması gerektiğini ifade etti. Bu saatten sonra yapılan havai fişek gösterisinin cezai müeyyideye tabi olacağını belirten Kaymakam Esmer, düğün yapılan tesislerin birçoğunun anayol üzerinde bulunması nedeniyle özellikle hafta sonlarında yaşanan park sorunu ve trafik güvenliğinin sağlanmasına esas olmak üzere araç park düzenlenmesinin tesis sahiplerince de yapılması gerektiğini söyledi.

        (AYŞ-Y)

        16.03.2017 10:23:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler