Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dicle Elektrik çalışanlarına İSG eğitimi

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Faaliyetleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından "Çok Tehlikeli İş" kategorisinde değerlendirilen Dicle Elektrik Dağıtım çalışanlarına 2017 yılının ilk İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) eğitimi verilmeye başlandı. Diyarbakır'da bir otelin toplantı salonunda yapılan ve 2 hafta devam edecek olan program süresince bin 300 şirket çalışanına İSG eğitimi verilecek.

        Diyarbakır'daki İSG eğitimini İşyeri Hekimi ve İSG Koordinatörü Dr. Mesut Karabulut, İşyeri Hekimi Dr. Leyla Solduk Benek, Sağlık Personelleri Birsen Akpolat ve Abdulgaffur Demir ile İSG Uzmanları Kadriye Bulut, Suzan Tırki Toloğ ve Enver Tanhan veriyor.

        Devam eden eğitim çalışmaları ile ilgili bilgi veren Dicle Elektrik İSG Koordinatörü Dr. Mesut Karabulut, Dicle Elektrik bünyesinde çalışan herkesin sağlığını ve iş güvenliklerini önemsediklerini söyledi. Dr. Karabulut, iş kolu olarak "çok tehlikeli" sınıfta yer alan şirket çalışanlarının tamamına, bakanlığın "Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin usul ve esasları hakkında yönetmeliği" doğrultusunda yıllık asgari 16 saat İSG eğitimi verdiklerini kaydetti.

        İSG eğitimleri 6 ilde verilecek

        Bu yılki eğitimlere 13 Mart'ta Diyarbakır'da başlandığını da sözlerine ekleyen Dr. Mesut Karabulut, "Eğitim çalışmamız 10 iş günü sürecek. Bu sürede bin 300 çalışanımıza temel ilk yardım ve hijyen, temel iş sağlığı ve güvenliği, ergonomi ve kurumumuzda çalışanların kullandıkları KKD'lerin kullanım prensipleri konularında teorik eğitim vereceğiz. Çalışanlarımıza yönelik İSG eğitimleri bununla sınırlı değildir. Sahadaki çalışma alanlarında ihtiyaç duyulan konularda, ihtiyaç duyulan birimlerde çalışanlara yönelik eğitimlerimiz yıl boyunca devam edecektir. Diyarbakır'da başlattığımız İSG eğitimleri Dicle Elektrik Dağıtım'ın sorumluluğundaki diğer 5 ilde devam edecek" dedi.

        (İHA-MP-Y)

        16.03.2017 12:11:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler