Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hazro'da satranç turnuvası sona erdi

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Hazro İlçesinde düzenlenen Ödüllü Satranç Turnuvası sona erdi.

        150 kişinin katılımıyla gerçekleşen turnuvanın finaline Hazro Kaymakamı Yusuf Osman Diktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Doğaner, Spor İlçe Müdürü Akın Erim, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı. Kaymakam Yusuf Osman Diktaş, burada yaptığı konuşmada, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlemiş olduğu güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti. Diktaş, "Bizim ülkemizin, hepimizin geleceği gençlerimizdir, çocuklarımızdır. Eğer onları iyi yetiştirebilirsek, onları donanımlı bir hale getirebilirsek, her alanda onların kapasitelerini kabiliyetlerini geliştirebilirsek, ülkemiz çok daha güvenli bir geleceğe uzanacaktır. Eğer biz çocuklarımıza bu güzel alışkanlıkları huyları kazandırırsak aynı zamanda çocuklarımızı da kötü alışkanlıklardan, yanlış işlerden uzaklaştırmış oluruz. Tabi çocuklarımızı her alanda yetiştiriyoruz. Ama özellikle onların boş zamanlarını da sportif faaliyetlerle güzel etkinliklerle de doldurmamız gerekiyor. İlçemizde yapılan satranç turnuvasıyla çocuklarımızın hem zihinsel hem beyinsel anlamda gelişimlerine önemli katkılar sağlandı hem de onların boş zamanı çok güzel bir etkinlikle doldurulmuş oldu. Bu bakımdan bu tür faaliyetlere Kaymakamlık olarak destek vermeye devam edeceği" dedi.

        Katılımı artıralım

        Tüm gençlere, çocuklara, ailelere, ilgili arkadaşlara seslenen Kaymakam Diktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Bu tür faaliyetlere katılımı artıralım. Öğrencilerimizi bu tür faaliyetlere katılmak için teşvik edelim. Ne kadar çok öğrencimizi, yavrumuzu, gencimizi bu faaliyetlere katabilirsek, sokabilirsek o kadar onları zararlı alışkanlıklardan kötülüklerden uzaklaştırmış oluruz. Bu anlamda ben bu güzel etkinliği tertipleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Akın Erim ve Milli Eğitim İlçe Müdürü Uğur Doğaner'e şahsında teşekkür ediyorum. İnşallah daha nice böyle güzel etkinlikleri gerçekleştireceğiz. Her şey çocuklarımız için, yavrularımız için, gençlerimiz için. Neticede bu ülkemiz için, kendi geleceğimiz, ülkemizin geleceği, siz çocuklarımızın geleceği içindir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Katılan çocuklarımızın hepsine başarılar diliyorum."

        Konuşmaların ardından turnuvada başarılı olanlar için ödül töreni düzenlendi. Dereceye girenlere, tablet bilgisayar, kol saati, kupa ve madalya verildi.

        (MÇ-MP-Y)

        16.03.2017 15:29:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler