Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çelikcan şehit aileleri ile bir araya geldi

        - Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan:

        - "Sizler için ne yapsak azdır"

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana Şehit Aileleri Derneği ile yemekte bir araya geldi. Çelikcan, "Bizler bugün buralarda huzur içerisinde yaşayabiliyorsak şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesindedir" dedi.

        Çelikcan, her fırsatta Adana'da yaşayan şehit ailelerini ve gazileri ziyaret ettiğini belirterek, "Şehadet mertebesi, bir müminin bu dünyada ulaşabileceği en ulvi bir makamdır. Millet olarak şehitlerimizi her zaman minnetle anıyoruz. Onların emaneti olan bu vatanın selameti için hepimiz elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız. Çünkü vatanımızın her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmıştır. Söz konusu vatan olduğunda milletimiz gözünü kırpmadan tanka, topa, silaha kendini siper etmektedir. Bunun en güzel örneğini 15 Temmuz'da darbeye kalkışan vatan hainleri görmüştür. Türk Milleti, Vatanını her şeyin üzerinde tutan asil bir millettir. Birlik beraberlik ve dayanışma ile şehitlerimizin emaneti olan bu vatan topraklarını sonsuza kadar korumalıyız. Ben, bu vesileyle bizlerin huzuru ve güveni için gözlerini kırpmadan şehadete ulaşanlara Allahtan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyor şükranlarımı sunuyorum. Siz değerli ailelerimize ise sabır ve metanet diliyorum. Yüreğir Belediyesi olarak her zaman sizlerin yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum" şeklinde konuştu.

        Adana Şehit Aileleri Derneği Başkanı Emine Kunt ise Başkan Çelikcan'a teşekkür ederek, "Bizleri unutmadığınız için teşekkür ediyoruz. Bizim taleplerimize anında cevap veriyorlar. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

        "Çanakkale şehitlerimizi anmak için kırık buğday çorbası dağıtacağız"

        Yüreğir Belediyesi, olarak '18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' etkinlikleri çerçevesinde Adana genelinde 70 camide Cuma namazı sonrası kırık buğday çorbası dağıtacak Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Sabancı Merkez Camii'ndeki kuran ve mevlit merasiminin de olacağı çorba dağıtıma katılacak. Şehitlerimizi anmak, yaşadıklarını bir nebze olsun hissetmek için böyle bir etkinlik gerçekleştireceklerini belirten Başkan Çelikcan, "Çanakkale ile ilgili anlatılanlar hikaye, masal, efsane değil, onlar yaşanmış gerçekler. Yaşananlar yüksek bir iman ve yüksek bir vatan sevgisinin tezahürüdür. Tarih o günleri bir destan olarak altın harflerle yazdı. Kimi giyecek ayakkabı, kimi üzerine elbise bulamadı. Bizde bugün burada vatandaşlarımıza kırık buğday çorbası ikram ederek Çanakkale Ruhu'nu hep birlikte yaşamak istedik" ifadelerini kullandı.

        (ELF-Y)

        16.03.2017 15:59:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler