Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tuşba Belediyesinden 'Umre Ödüllü' yarışma

        (Fotoğraflı)

        Murat Dalgın

        VAN (İHA) – Van'ın Tuşba Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışması'nın istişare toplantısı yapıldı.

        Tuşba Belediyesinde gerçekleştirilen istişare toplantısı, Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe başkanlığında ilçe milli eğitim müdürlerinin katılımı gerçekleşti. Konuya ilişkin bilgi veren Özgökçe, bu yıl yapılan yarışmanın kapsamının genişletildiği belirterek, "Geçen sene sadece Tuşba ilçemizde gerçekleştirdiğimiz siyer yarışmasının bu sene hem kapsamını hem de içeriğini genişlettik. Bu yıl yapacağımız 'Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışması'na Tuşba ilçemizde bulunan tüm liseler ile Edremit ve İpekyolu ilçelerimizde bulunan imam hatip liselerimiz katılacak. Bu yarışmada ilk beşe giren öğrencilerimize umre ödülü, diğer öğrencilerimize ise iphane6, notebook, İstanbul gezisi, bisiklet, çeyrek altın ve kitap seti hediyelerimiz olacaktır. Buradaki amacımız, öğrencilerimize okuma alışkanlığını kazandırmak, bunu yaparken de dini bilgilerinin pekişmesini sağlamaktır. Biliyorsunuz ülkemizde okuma alışkanlığı çok alt düzeylerde, bu sebepten öğrencilerimize kitap okuma alışkancığını kazandırmak, okumayı sevdirmek, kelime dağarcığını zenginleştirmek, Türkçeyi doğru, güzel ve etkin kullanma becerisi kazandırma, bilgi birikim ve ufuk kazandırmak, aynı zamanda gençlerimizi milli ve manevi değerlere olan duyarlılıklarını arttırmak istiyoruz" dedi.

        7 ile 31 Mart tarihleri arasında başvuruların yapılacağı yarışmanın 4 Nisan 2017'de yapılması planlanıyor.

        (MD-MSA-Y)

        16.03.2017 17:55:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler