Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Depremin vurduğu Samsat'ta çadırda namaz

        (Fotoğraflı)

        Fahrettin Çelik

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'ın Samsat ilçesinde vatandaşlar, deprem sebebiyle ağır hasar gören camilerin yerine çadırlarda namaz kılıyor.

        Samsat ilçe merkezinde 4 cami ve köylerinde ise 9 caminin ağır hasar görmesi sebebiyle cemaat namazını, kurulan çadırlarda kılınıyor. Samsat İlçe Müftüsü Mehmet Seri Doğru, depremin birinci gününden itibaren vatandaşların namaz konusunda sıkıntı yaşamamaları için 13 aynı yerde büyük çadırlar kurulduğunu, cami cemaatinin bu çadırlarda namaz kıldığını belirterek, imamların aralıksız olarak görevlerini sürdürdüklerini söyledi.

        Müftü Doğru, "Din görevlilerimizin afet ve musibetlere bakış açısını, vatandaşların böylesi durumlarda nasıl davranması gerektiğini anlatmaları bakımında da önemli olduğundan, Samsat ilçemizde meydana gelen deprem ile birlikte mescit olarak kullanılabilecek çadırlar oluşturduk. Vatandaşlarımız bu mescitlerden faydalanmaktadırlar. Din görevlilerimiz ise gerek irşat, gerekse de ibadet konusunda halkımızı bilgilendirmektedirler" dedi.

        (FÇ)

        16.03.2017 18:51:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler