Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Av sezonu hakkında uyarı

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2'nci Bölge Müdürlüğü Bilecik Şube Müdürü Nezir Ayhan, av sezonu hakkında bir uyarı mesajı yayımladı.

        Şube Müdürü Nezir Ayhan, av sezonunun ülke genelinde 26 Şubat tarihinde kapandığını belirtti. Av sezonu dışında avlanmanın kesinlikle yasak olduğunu anlatan Ayhan, "Avın kapanış tarihi itibariyle, av ve yaban hayvanlarının üreme döneminin başladığı, avın açılacağı Ağustos ayına kadar bu dönemde avcılık faaliyetleri yasak. Özellikle av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine alan bu süre zarfında toplumun tüm kesimlerinin tabii ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmesi ve av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplanmaması yaban hayatının devamı için önem arz etmekte. Merkez Av Komisyonu 2017 Mayıs ayı içerisinde tekrar toplanıp 2017-2018 için av hayvanı türlerine göre avın açılacağı tarihleri ve av döneminde uygulanacak avlanma usul ve esaslarını belirleyecektir" diye belirtti.

        (CKT-CY-Y)

        17.03.2017 12:26:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler