Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı'nın Çanakkale Zaferi kutlaması

        - Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı:

        - "Çanakkale destanının her satırında isimsiz kahramanlar ve insanlık onuru vardır"

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'nın Birecik İlçe Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıl dönümünü kutlayarak, "Çanakkale destanının her satırında isimsiz kahramanlar ve insanlık onuru vardır" dedi.

        Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, 18 Mart Çanakkale Zaferi Bağımsızlık uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin destansı kahramanlığının en büyük örneklerinden biri olduğunu kaydetti. Pınarbaşı, "Milletimiz birlik olduğu sürece, Türkiye'yi parçalamaya yönelik hiçbir girişim başarılı olamayacaktır" dedi. Pınarbaşı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık öyküsü olduğunu vurgulayarak, "Çanakkale'de renkleri, dilleri ve ırkları farklı, çeşitli milletlerden oluşan ordular, milletimizin üstüne yürümüştür. Kahraman ecdadımız, bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, bu öldürücü silahların tehdidine karşı iman dolu göğsünü siper etmiş, din ve vatan uğruna şehit olmayı şeref bilmiştir. Bu destanın her satırında, isimsiz kahramanlar ve insanlık onuru vardır. 102 yıl önce Çanakkale'de istediklerini elde edemeyen güçler, ülkemiz üzerindeki kirli emellerinden hiçbir zaman vazgeçmemişlerdir. Son olarak 15 Temmuz'da devlete sızan hainleri kullanarak ülkemizi işgale kalkışanlar, Çanakkale ruhuyla sokaklara dökülen kahraman milletimizden büyük bir tokat yiyerek, hak ettikleri cevabı bir kez daha almışlardır. Milletimiz bir ve beraber olduğu sürece Türkiye'yi bölmeye, parçalamaya yönelik hiçbir girişim başarılı olamayacaktır. Bugün Türk milletine düşen görev, şehitlerin kanlarıyla sulanan bu kutsal topraklara, aynı şuurla sahip çıkmak ve gelecek nesillere daha güvenli bir şekilde aktarmaktır" dedi.

        Pınarbaşı, Çanakkale Zaferinin 102. yıl dönümünde şehitleri de rahmetle andığını ifade ederek, "Çanakkale Zaferinin 102. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Gününde bu toprakları bizlere mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum" ifadeleriyle sonlandırdı.

        (BB-SD-Y)

        17.03.2017 15:44:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler