Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Seydişehir'de zabıtadan dilenci operasyonu

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın Seydişehir İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri dilencilere operasyon düzenledi.

        Cami önlerinde ve merkezi yerlerde operasyonlarını sıklaştıran Zabıta ekipleri yakaladıkları kişilerin mevzuat doğrultusunda kimlik tespitlerini yapıyor ve üzerinden çıkan nakit paraya tutanak düzenleyerek el koyup uyarılarda bulunuyor.

        Zabıta Müdürü Bahaddin Erdoğan, günlük ortalama 5 dilencinin yakalandığını, bunların içinde komşu ülkelerden gelenlerin de bulunduğunu kaydetti. Özellikle Perşembe ve Cuma günleri ilçede dilenci sayısında artış yaşandığını kaydeden Erdoğan,"Belirli camilerimiz ve caddelerimiz var. İnsanların yoğun olduğu bölgeler, dilenciler bu bölgelerde daha yoğun oluyorlar. Türk Ceza Kanunu'na göre 'dilenmek' de 'dilendirmek' de suçtur. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz bu kişilere para vermesinler. Dilenciler genellikle yanlarında küçük çocuklarını da taşıyorlar. Biz anneleri ile birlikte alınan çocuklara Türk Bayrağı ve çeşitli hediyeler veriyoruz. Çocuklara sokaklar değil okullarda olmaları gerektiğini, eğitim almaları gerektiğini anlatıyoruz. Çocuk yaşta bu olayı yaşıyorlar ve gelecekleri adına sosyal sorunlara yol açabilir. Devletimizin birçok konuda yardımları var. Yardımlardan yararlanabilirler" dedi.

        (İHA-İP-Y)

        17.03.2017 16:19:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler