Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye'nin lezzetleri Üsküdar'da toplandı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Biçer - Mustafa Bakırhan

        İSTANBUL (İHA) - Üsküdar Belediyesi ile Rize Dernekler Federasyonu tarafından birlikte düzenlenen ve ilçede 10 gün boyunca devam edecek yöresel tatlar ve kültür festivali başladı. Festivalde, Anadolu'nun her bölgesinden tatların bulunduğu stantlar açıldı.

        Üsküdar Belediyesi'nin Rize Dernekler Federasyonu(RİDEF) ile birlikte düzenlediği 10 gün sürecek olan yöresel tatlar ve kültür festivali yapılan törenle başladı. Festival için Üsküdar sahilinde oluşturulan çadır alanda her yöreden lezzetlerin sunulduğu stantlar ve tezgahlar kuruldu. Her yörenin ön plana çıkan ürünleri ve lezzetlerinin Üsküdarlılara sunulduğu festival adeta Türkiye'nin tüm lezzetlerini buluşturdu.

        Yöresel tatlar ve kültür festivalinin açılışına AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, RİDEF Başkanı Recep Albayrak ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

        Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılışta konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Üsküdar'ımızda çok kıymetli hemşerilerimizle birlikte adeta Anadolu'nun her rengini her zevkini her neşesini her tadını buluşturma adına düzenlemiş olduğumuz yöresel tatlar ve kültür festivalinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Üsküdar İstanbul'un da Türkiye'nin de özetidir. Her yöreden her bölgeden insanların yaşadığı her tadın neşvü nema bulduğu kadim huzurun beldesi, bir ulu rüyayı görenler şehridir Üsküdar" dedi.

        Başkan Türkmen sözlerini şöyle sürdürdü: "İşte bu 26 Mart'a kadar açık kalacak olan festival dolayısıyla İstanbullu hemşerilerimiz Anadolu'nun her tadını burada tatmış olacak. Biliyoruz ki yöresel tatlar sadece lezzetten ibaret değildir. Aynı zamanda ekonomik güçtür. Siyasi, kültürel, sosyal istikrarın olmazsa olmazıdır. Bizler bu festivallerin hem huzurun kardeşliğin hem de ekonominin canlı kalmasında gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli etkisinin olduğuna inanıyoruz. Bugün burada Anadolu'nun bütün yörelerini buluşturan festivalin açılışını yapıyoruz."

        Yapılan konuşmaların ardından festivalin açılışını yapan protokol üyeleri festivaldeki stantları gezdi.

        (ÖK-ÖK-Y)

        17.03.2017 19:34:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler