Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri anıldı

        (Fotoğraflı)

        Uğur Kuş

        ŞANLIURFA (İHA) - 18 Mart Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gaziler, Ceylanpınar Kaymakamlığı tarafından tertip edilen yemekte bir araya geldi.

        Şehit ailelerinin davet edildiği yemek programına İlçe Kaymakamı Ahmet Karatepe, Belediye Başkanı Menderes Atilla, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ahmet Uzun, İlçe Emniyet Müdürü M. Erol Duyar katıldı.

        Programda bir konuşma yapan Kaymakam Ahmet Karatepe, şehitliğin ulvi bir makam olduğunu belirterek, "18 Mart Çanakkale Zaferi etkinlikleri dolayısıyla sizlerle bir kez daha buluşmak istedik. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bizlere Allah'ın emanetleridir. Şehitlik öyle bir mertebedir ki ölüm hak şehitlik nasiptir. Her canlı ölümü tadacaktır. Peygamberlikten sonra gelen bir mertebedir şehitlik. Dünya üzerinde hiç kimse baki kalmayacak. Hepimiz Rabbimizin huzuruna çıkacağız. Bizler sadece yaptıklarımızdan değil yapmadıklarımızdan da sorumlu olacağız" dedi. Belediye Başkanı Menderes Atilla da Çanakkale'de büyük bir destan yazıldığını belirterek, "Bugün vatanımızda rahatça yaşayabiliyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini anma haftasındayız. Onlar Çanakkale'de büyük bir destan yazdılar. Bütün küffar Çanakkale'de toplandı ve ülkemizi işgal etmek istediler. Ancak orada bir şey yaşandı. Çanakkale'de teknoloji ile iman karşılaştı. Bir tarafta küffar son teknoloji ele saldırırken bir tarafta da ayağında ayakkabısı olmayan Müslüman askerlerimiz vardı. Demek ki iman, teknolojiyi alt eder. Yani teknoloji iman karşısında mağlup oldu. Çanakkale'den bu yana kadar da biz özgürlüğümüzü daha alamamışız. 15 Temmuz'da bu ortaya çıkmış oldu" diye konuştu.

        Yemeğin ardından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Konferans salonunda düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi programına geçildi. Ceylanpınar Anadolu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencilerinin hazırlamış olduğu program saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından müzikal gösterimi yapılarak şiirler okundu. Program okunan Çanakkale türkülerinin ardından son buldu.

        (UK-OE-Y)

        18.03.2017 09:36:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler