Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri

        (Fotoğraflı)

        Onur Durmuş

        AYDIN (İHA) - 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü, ülke genelinde olduğu gibi Aydın'da da etkinliklerle anıldı.

        Aydın'daki anma programı sabah saatlerinde Tellidede Şehitliği'nin ziyaret edilmesiyle başladı. Törenlere Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın Garnizon Komutanı Personel Albay Mehmet Parım, Aydın İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, askeri erkan, şehit aileleri ve yakınları katıldı. Şehitliğe çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenlerde saygı atışının yapılmasından sonra İl Müftüsü Ömer Kocaoğul tarafından tüm şehitler için dua edildi.

        Program sonrasında Vali Koçak ve protokol üyeleri, Tellidede Mezarlığı'ndaki şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı ve devamında da Şehitler Abidesi, Atatürk Kent Meydanı'ndaki Çanakkale Şehitleri Anıtı, Kemer Mezarlığı Şehitliği'ne de uğrayarak şehit mezarlarına karanfil bıraktı. 18 Mart Çanakkale programı Aydın Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma etkinliği ile devam etti.

        (OD-MB-Y)

        18.03.2017 12:30:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler