Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Siirt'te şehitlere vefa töreni

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Niyazi Deniz

        SİİRT (İHA) - Siirt'te 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

        Siirt Garnizon Komutanlığı Şehitliği'nde düzenlenen tören, şehitlik anıtına çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, şehitlik anıtı defterini imzaladıktan sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından şehitler için dua okundu. Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı. 9 Eylül 1992 yılında Siirt'in Tillo ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Piyade Kıdemli Çavuş Mansur Aydın için Tugay Komutanlığı'nda yaptırılan 'Şehitlik Anıtı' törenle açıldı. Tugay Komutanlığı tarafından davetlilere helva ikram edilmesiyle buradaki tören sona erdi. Daha sona Kültür Merkezi'nde devam eden program, Çanakkale belgesel filminin izletilmesi, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasının ardından sona erdi.

        (MND-AKK-Y)

        18.03.2017 13:56:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler