Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başbakan'dan gençlere mektup

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Serik ilçesinde gençlik kolları teşkilatı ile birlikte Başbakan Binali Yıldırım'ın 18-30 yaş arası gençlere isme özel gönderdiği mektupları dağıttı.

        AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Serik ilçesinde ev, esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Gece gündüz çalışarak halkımıza 'Evet'in önemini anlatmaya çalıştıklarını belirten AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Serik İlçe Gençlik Kolları teşkilatı ile birlikte Başbakan Binali Yıldırım'ın isme özel mektuplarını başbakanın selamı ile sahiplerine ulaştırdı. Serik ilçesinde 66 mahallede 18 ile 30 yaş arası 20 bin 660 kişiye Başbakan tarafından gönderilen mektupların tesliminde gençlere eşlik eden Milletvekili Enç, Antalya ve ilçelerinde 18-30 yaş arası 352 bin gence mektupların ulaştırılmakta olduğunu belirterek, "Başbakanımız Binali Yıldırım'ın gençlerimizin ismine özel yazdığı mektupları sahiplerine ulaştırıyoruz. 'Türkiye'nin siyasi, ekonomik ve sosyal alanlarda yüksek hedeflere ulaştıracak, ülkemizin gücüne güç katacak yeni bir sürecin başındayız' diye başlayan mektupta Sayın Başbakanımız, bu ülkenin geleceği oldukları için gençlere önem verildiğini, bu nedenle de seçilme yaşının 18'e indirildiğini ifade etmiştir" dedi.

        'Evet' tercihinin önemini nedenleriyle anlatan Milletvekili Enç, "Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği, Türkiye'nin geleceği için önümüzde önemli bir tercih yapacağımız halk oylamasına yaklaşıyoruz. Başbakanımızın mektubunda ifade ettiği gibi 18 yaşından itibaren seçme hakkı bulunan gençlerimizin 30 yaşına kadar seçilme hakkı yoktu. Gençlere, (Sen sadece oy kullan, seçilmek için 30 yaşını bekle) deniliyordu. AK Parti iktidarı olarak yaptığımız çalışmalar neticesinde seçilme yaşını önce 25'e düşürdük. Şimdi yapılan Anayasa değişikliği ile 18 yaşa düşürüyoruz. Artık gençlerimiz kendi geleceklerinde söz sahibi olacak, sorumluluk alacaklar. Doğru ve adil olanı da budur."

        Güçlü iktidar, sürekli istikrar ve güven

        Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatan Milletvekili Enç, "Milletimiz bu değişiklikten sonra Cumhurbaşkanını ve hükümeti doğrudan kendisi seçecek. Böylece, geçmişte çok kez yaşandığı gibi, hükümet kuruldu mu kurulmadı mı endişesine, kısa süreli, tartışmalı ve sıkıntılı koalisyon dönemleri geride kalacak. Sizlerin oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı ve hükümet 5 yıl süreyle kesintisiz ülkeyi yönetecek. Hizmetlerin ve seçim vaatlerinin gecikmesi söz konusu olmayacak. Seçtiğiniz milletvekilleri ve meclis de asıl işi olan yasama görevini tam anlamıyla yerine getirebilecek. Bu sistem ile güçlü iktidar, sürekli istikrar ve güveni de beraberinde getirdiği gibi, Türkiye Cumhuriyeti daha güçlü daha da büyük bir ülke olarak dünyada söz sahibi bir ülke olacak" diye konuştu.

        (SÇ-SÇ-Y)

        21.03.2017 14:27:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler