Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Doğayla Empati yapan miniklerden çevre seferberliği

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep'te ilkokul öğrencileri öğretmenlerinin anlattığı dersten etkilenerek çevre seferberliği başlattı. Öğrenciler, ilk adımı ise çuvallar dolusu mavi kapak toplayarak, attı

        Gaziantep Empati İlkokulu tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında Doğal Dengeyi Koruma seferberliği başlatıldı. Derslerde öğretmenleri tarafından anlatılan konulardan etkilenen öğrenciler, çevreyi korumak için attıkları ilk adımda çuvallar dolusu mavi kapak topladı.

        Empati İlkokulu Müdürü Evren Alper Gürler, okullarında birçok sosyal sorumluluk projesi yürütüldüğünü ifade ederek akademik başarıların yanı sıra öğrencilerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere de yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.

        Doğaya duyarlı öğrenciler yetiştirmek için ellerinden gelenleri yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Gürler, çabaların da bunun sonuçlarını aldıklarını ifade etti. Empati İlkokulu 1 A sınıfı öğrencilerinden Berru Ada Buyuran ve Taha Pehlivanlı tarafından öğretmenlerinin anlattığı konular sonrası doğal dengenin korunmasına yönelik çaba göstermek istediklerini belirtti. Öğrenciler, ailelerinin ve sınıf arkadaşlarının da desteğiyle okullarında Doğal Dengeyi Koruma Seferberliği ilan etmek istediklerini belirterek, hazırladıkları projenin kısa sürede hedefine ulaştığını kaydetti.

        Kısa bir süre içerisinde çuvallar dolusu mavi kapak toplayan öğrenciler, doğaya verilecek zararı bir nebze de olsa önledi. Mavi kapak toplamaya devam edeceğini belirten öğrenciler, doğal dengenin bozulmaması ve korunması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. yeni kampanyalarla insanları doğaya saygılı olmaya ve doğayı korumaya davet eden öğrenciler, kapakların ise Şehitkamil Belediyesine geri dönüşüme gönderilmek üzere teslim edileceğini açıkladı.

        (SD-Y)

        22.03.2017 13:02:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler