Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Karaosmanoğlu, Peteğim Özel Eğitim Kurumu öğrencilerini ağırladı

        (Fotoğraflı)

        İsmail Gündüz

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, zihinsel engelli bireylerin eğitim aldığı Peteğim Özel Eğitim Kurumu öğrencilerini konuk etti.

        Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, zihinsel engelli bireylerin toplum içinde kendi kendilerine yetebilmelerine imkan sağlayacak davranışları kazandırmayı amaçlayan Peteğim Özel Eğitim Kurumu öğrencilerini konuk etti. Okul Müdürü Muhittin Erkaya'nın da eşlik ettiği ziyarette Başkan Karaosmanoğlu, veliler ve öğrencilerle sohbet etti.

        Geçmiş dönemlerde Down Sendromlu çocuklarla birlikte her türlü engelli bireylerin evden dışarı çıkartılmadığı yılların geride kaldığını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Engelli bireylerin topluma kazandırılması ve en azından belli başlı ihtiyaçlarını kendilerinin karşılanması için çalışan derneklerimiz ve vakıflarımız bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de Özel Peteğim Eğitim Kurumudur. Yapımında büyük katkı verdiğimiz bu okulumuz, çocuklarımıza güzel bir eğitim veriyor. Bizlerde bu okulumuza destek veriyor, vermeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

        İzmit SEKA Park alanına engelli çocukların günü birlik bırakılabileceği bir yaşam alanı yapacaklarını belirten Başkan Karaosmnaoğlu, "Bu çok büyük bir ihtiyaçtır. Bu işin uzmanları ile görüşüyoruz. İnşallah bu yılsonuna kadar bu projemizi de bitirmek istiyoruz" dedi. Başkan Karaosmanoğlu kendilerini ziyarete gelen engelli çocuklar ve aileleriyle hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmedi.

        (İG-İÇ)

        22.03.2017 15:17:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler