Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara Pancar Kooperatifi Başkanı: "Pancarı erken ekmek bu sene ciddi risk"

        Hamza Kabasakal

        ANKARA (İHA) - Ankara Pancar Kooperatifi Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu, kooperatif olarak tüm Polatlılı ve bölge çiftçilerini uyardıklarını, don tehlikesinin çok ciddi boyutlara ulaştığını ve bununla birlikte erken ekimin büyük riskleri de beraberinde getirdiğini söyledi.

        Ankara Pancar Kooperatifi Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu, 2017 pancar sezonunda Polatlı'da 39 köyde toplamda bin 400 çiftçinin 42 bin dekar arazide pancar ekimi yapacağını, 2017 yılı için A pancar kotasının bin 400 çiftte 281 ton olduğunu ve bu rakamın son derece iyi olduğunu belirten Bıyıkoğlu, ayrıca C kotası için de 17 bin tonluk kota taahhüdünde bulunan toplam 160 çiftçinin bulunduğunu kaydetti.

        "Erken ekim ciddi riskleri beraberinde getiriyor"

        Bıyıkoğlu, Polatlı'da yüzlerce çiftçiyi pancarı erken ekmemeleri hususunda uyardıklarını belirterek şunları söyledi:

        "Pancar ekimi için maalesef çiftçilerimiz çok erken davranıyor. Bu sabırsızlık bize pahalıya mal olabilir. Ev et erken ekmek hava şartları iyi olduğu takdirde bize polar ve verim anlamında getiri sağlayabilir. Ama neredeyse son 10 yıldır mevsimsel değişikliklere baktığımızda istediğimiz hava şartlarına kavuşamayabiliriz. Örneğin 29 Mart tarihinde gece don uyarısı yapılıyor. Hal böyle olunca da pancarın erken ekilmesi sebebiyle ciddi zararlarla karşı karşıya kalabiliriz. Çiftçilerimizin Nisan ayının ikinci haftasında pancar bitkisinin en çok sevdiği dönemde ekim yapmaları bizim için en az riskli ekim dönemidir. Bu konuda sadece Polatlı değil tüm Ankara Pancar Kooperatifi'ne bağlı olan çiftçilerimize yönelik gerekli tüm uyarıları yaptık. Umuyorum bu erken ekimler ürünümüze zarar vermez. Ama şu anda Polatlı çok ciddi risk altında."

        (HAM-BC-ÖZ-Y)

        29.03.2017 18:00:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler