Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Nayir: Dumlupınar Üniversitesi Kütahya'nın bir zenginliğidir

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Vali Ahmet H. Nayir, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait Hezar Dinari Erkek Öğrenci Yurdunu ziyaret etti.

        Hezar Dinari Erkek Öğrenci Yurdu öğrencileriyle bir araya gelen Vali Nayir'e, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş ile KYK Kütahya İl Müdürü Feyzullah Gayret eşlik etti.

        Tarihi ve kültürel zenginliklere sahip olan Kütahya'nın önemli bir zenginliğinin de Dumlupınar Üniversitesi olduğunu belirten Vali Ahmet H. Nayir, huzurlu bir şehirde okumanın önemine dikkat çekti.

        Üniversite yıllarını öğrencilerle paylaşan Vali Nayir, "Kütahya olarak zenginliklerimizi sayarken bunların içerisinde Dumlupınar Üniversitesi'ni de katıyoruz. Öğrencilerimizi de ilimizin istifade edebileceği bir kıymet olarak görüyoruz. Bu etkileşimin karşılıklı olması gerektiğine inanıyoruz. Sizler geldiğinizde ilimizin tarihinden, kültüründen bir şeyler katarak gideceksiniz; ilimiz de sizlerin kültürlerinden etkilenecek diye düşünüyoruz. Kütahya huzur şehri. Asayişi, güvenliği belli bir derecenin üzerinde olan ve bununla övündüğümüz bir şehir. Bunda elbette ki merkez olarak Valiliklerimiz var ama Kütahyalıların da bunda büyük katkısı olduğuna inanıyoruz. Bu durum bir üniversite için önemli bir özelliktir. 1978 yılında başladığım üniversite yıllarımda anarşinin var olduğu, huzurun olmadığı ortamlarda okumanın ne kadar zor olduğunu Ankara'da yaşayarak öğrendim. İnşallah sizler ilimizde bulunduğunuz süre içerisinde herhangi bir sıkıntı çekmeden, sizlerin ve Kütahyalıların da desteğiyle burada olması gerekeni en iyi şekilde yaşayıp okullarınızı bitirip, Kütahya'dan iyi duygularla ayrılırsınız" dedi. (EFE)

        30.03.2017 10:56:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler