Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DAGEP "Evet" diyecek

        - Doğu Akdeniz Gönüllü Eğitimciler Platformu, 16 Nisan Anayasa Referandumu'nda 'Evet' diyeceğini açıkladı

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Doğu Akdeniz Gönüllü Eğitimciler Platformu (DAGEP) 16 Nisan Anayasa Referandumu'nda 'Evet' diyecek.

        Hayırlı İşler Yaptırma ve Devam Ettirme Derneği, Ensar Vakfı Adana Şubesi, Ensar Cevher Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği, Çukurova Kuran Kursları ve Camileri Yardım Derneği, Karaisalı Kuran Kursları ve Camileri Yardım Derneği, Adana Faslı Bahar Sosyal Yardımlaşma Eğitim Kültür ve Sanat Derneği, Çukurova Öğretmenler Derneği, Açık Kapı Çevre, Eğitim ve Kültür Derneği, Adana Genç Gönüllüler Derneği, Anahtar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Değişim Eğitim Kültür ve Sanat Derneği, Havva Güzin Karabucak Kuran Kursu Yardım Derneği, Sahibül Vefa İmam-Hatipler Derneği ve Seyhan Kuran Kursları ve Camileri Yardım Derneği'nden oluşan DAGEP, "16 Nisan Anayasa Referandumu" özel gündemi ile toplandı.

        DAGEP Başkanı Mustafa Açılkan, 23 STK'nın bu süreçte birlikte hareket etmelerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Birliğimize dirliğimize kast edenlerle hiçbir zaman aynı safta olmadık, olmayacağız" dedi.

        Toplantının ardından yapılan açıklamada, "Birliğimize, dirliğimize ve geleceğimize yönelik olarak son günlerde artan düşmanca ve haince girişimler karşısında, milli mutabakat içerisinde yer almanın bir vecibe olduğuna inanıyoruz. 16 Nisan Anayasa Referandumu basit bir siyasi tercih meselesi değil; ülkemizin birlik ve bütünlüğünü koruma, istiklal ve istikbalimizi güvenceye alma meselesidir. Devletimizin yeniden dirilişidir. Bu meseleye karşı asla lakayt kalınamaz. İslam dünyasının tek ümidi Türkiye'dir. İstikbalde İslam'ın bayraktarlığını yapacak, güç ve iktidar bu milletin tarihinde mevcuttur" denildi.

        Açıklamada daha sonra şunlara yer verildi:

        "Bu referandum vesayet rejiminin nefesini kısacak; kumpasları, dahili ve harici şer güçlerini etkisizleştirecek; hem siyasi iktidara kuvvet verecek hem de ekonomik kalkınmanın ve gelişmenin hızlanmasına vesile olacaktır. Bizler, kendi öz vatandaşına kurşun sıkanları, terör ve anarşiye çanak tutanları çok iyi tanıyoruz. Bizler, bu seviyesizlerin kirli ve kanlı ayak oyunlarına asla alet olmayacağız. Dinimizin, vatanımızın, milletimizin, bayrağımızın, tarihimizin düşmanları ne tarafta iseler; bizler diğer taraftayız. Doğu Akdeniz Gönüllü Eğitimciler Platformu olarak devletimizin bekası, vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği ve İslam dünyasının mukadderatı; daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye için safımızı, tavrımızı 16 Nisan Anayasa Referandumunda 'Evet' diyerek açık ve net olarak ortaya koyuyoruz."

        (ADN-Y)

        31.03.2017 11:37:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler