Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFAD'dan nefes kesen tatbikat

        (Fotoğraflı)

        İbrahim Aldemir

        BALIKESİR (İHA) - Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nde yapılan tatbikat nefes kesti.

        Üniversitede İlk Yardım Arama ve Kurtarma Topluluğu tarafından AFAD'ın desteği ile "Temel Afet Bilinci Eğitimi" düzenlendi. Eğitimde ilk olarak Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Enformasyon Görevlisi Murat Bayırlı AFAD ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bayırlı, gönüllü vatandaşların AFAD'da çalışabileceğini belirtti. İlkyardım eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi.

        Eğitim toplantısının ardından AFAD görevlileri üniversite binasında nefes kesen bir tahliye ve yangın tatbikatı gerçekleştirdi. Ekipler senaryo gereği binanın çatısında kalan bir kişiyi sedyeye bağlayarak indirdi. Bu AFAD görevlileri öğrencilerden alkış aldı. İki AFAD görevlisi üniversite binasının çatısından iplerle inerken, Türk bayrağı açtı. AFAD görevlileri daha sonra bahçede yaktıkları ateşi yangın tüpü ile öğrencilerin söndürmesini sağladı.

        (İA-MŞ)

        31.03.2017 12:54:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler