Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzon'da tüketici hakem heyetlerine 3 ayda 3 bin 920 şikayet

        Bekir Koca

        TRABZON (İHA) - Trabzon'un Ortahisar ilçesi Kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren 1. ve 2. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne bu yılın ilk 3 ayında tüketiciyle ilgili 3 bin 920 şikayet geldi. Bunların 2 bin 760'ı karara bağlanırken, geçen yıl ise toplam 15 bin 690 şikayetten, 10 bin 85'i karara bağlandı.

        Tüketici Hakem Heyetleri'ne en çok şikayetler bankalardan alınan krediler için ödenen dosya masrafları, ayakkabı, cep telefonu, elektronik eşya gibi ayıplı mallardan geldi. Her dilekçe tek tek incelenerek dikkate alınırken, vatandaşların satın aldıkları mal karşılığı mutlaka belge alınması uyarısında bulunuldu.

        Öte yandan değeri iki bin 400 Türk Lirası'nın altında bulunan başvurular uyuşmazlıklar ilçe tüketici hakem heyetlerine, üç bin 610 Türk Lirasının altında bulunan uyuşmazlıklar ise il tüketici hakem heyetlerine başvurabilecek. Büyükşehir statüsünde bulunan illerde ise iki bin Türk Lirası ile üç bin Türk Lirası arasındaki uyuşmazlıklar il tüketici hakem heyetlerine başvurabilecek.

        (BK-ÖS-Y)

        01.04.2017 11:50:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler