Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hasköy'de 91 ünite kan bağışı

        (Fotoğraflı)

        Uğur Ulu

        MUŞ (İHA) - Muş'un Hasköy ilçesinde Muş Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü, Hasköy Kızılay Şube Başkanlığı ve Hasköy Kaymakamlığı işbirliğiyle düzenlenen kan bağışı kampanyasında 91 ünite kan bağışı toplandı.

        Muş Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü tarafından Hasköy çarşı merkezine kurulan gezici kan bağışı tırına, Hasköylü vatandaşlar ilgi gösterdi. Çetin geçen kış şartlarının ardından bölgede kan toplamaya başlayan Kızılay ekipleri, kan bağışına duyarlı olan vatandaşlardan gün boyunca 91 ünite kan topladı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker, Kızılay olarak özelde Muş ve bölge genelde ülkenin kan ihtiyacını gidermek için 7 gün 24 saat kar kış demeden çalışan bir kuruluş olduklarını söyledi. Faaliyetlerin bir kısmını kan bağışı organizasyonları ve ülkenin kök hücre ihtiyaçlarını gidermek amacıyla yürüttüklerini ifade eden Şeker, "Genel olarak bölgemizde kışın kan bağışları düşük seyretmekteydi. Genel başkanımızın 'bir ara stoklarımız 7 binin altına düştü' çağrısı üzerine ülke çapında kan bağışına olan ilgiler artmaya başladı. Bölgemizde de halkımız bu çağrılara kulak verdiler ve genel olarak ocak, şubat ve bugün mart ayının son günü genel olarak beklentilerimizin üzerinde bir kan bağışı aldık. Şu ana kadar biz Muş Kızılay Kan Bağışı Merkezi olarak hedefimiz yılın ilk 3 ayı içerisinde bin 850 ünite kan almaktı, şu anda yaklaşık 2 bin ünitenin üzerinde kan bağışı gerçekleştirerek ilk defa Muş Kızılay Kan Bağışı Merkezi olarak kışın sert geçtiği bölgelerde hedefimizin üzerinde bir kan bağışı gerçekleştirdik. Amacımız bunu yıl boyu içerisinde devam ettirmek. Günlük olarak ülke genelinde her gün 10 bin ünite kana ihtiyacımız var. Yani biz her gün 10 bin ünite kan almamız lazım ki ülkemizin ihtiyacını giderelim. Genel olarak, ülke olarak günde 8 bin 500 ünite kan vermekteyiz. Yani her gün ülkemizde bin 500 ünite kan açığı bulunmakta" dedi.

        "Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır"

        Vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulunan Dr. Şeker, "Buradan halkımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Bu çerçevede bütün halkımızı düzenli olarak kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Bugün kan bağışlarımızın üçüncü günü Hasköy ilçemizde kan bağış faaliyetini Hasköy Şube Başkanlığımız ve Hasköy Kaymakamlığıyla birlikte bir organizasyon şeklinde gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz 100 ünite kan almak şu anda halkının gereğinden fazla ilgi göstereceğini, hedefimizi aşacağımızı düşünüyorum. Şu ana kadar da halkımızın ilgisi o doğrultuda. Buradan da halkımıza teşekkür eder, halkımızı düzenli kan bağışına davet ediyoruz. Hasköy ilçemizde bugün itibariyle 91 ünite kan toplamış bulunmaktayız. Kan toplama faaliyetimiz devam edecektir" diye konuştu.

        Hasköy Kızılay Şube Başkanı Ersin Matpan ise, "Bugün burada Muş Kızılay Kan Bağışı Merkezi, Hasköy Kızılay Şube Başkanlığı ve Hasköy Kaymakamlığı ile birlikte yapılan istişareler neticesinde kan bağışı kampanyası başlattık. Yaklaşık olarak 4-5 ay kar altında kaldığımızdan dolayı Mart ayının sonunda Hasköy ilçemizde standımızı açmış bulunmaktayız. Tabi biz bu standı açarken önceliğimiz halktır. Bize kan bağışında bulunan herkese teşekkür etme mecburiyetindeyiz. Kan bilindiği üzere bir aciliyet değil ihtiyaçtır. Halkımızı kan verme konusunda duyarlı olmaya davet ediyor ve kan bağışında bulunmaları için standımıza davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

        (UU-ŞAK-Y)

        01.04.2017 16:31:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler