Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Canik'te halka ve öğrencilere kanser anlatılıyor

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - "1-7 Nisan Kanser Haftası" nedeniyle, kansere dikkat çekmek amacıyla Canik Toplum Sağlığı eğitim ekipleri "Sen İste Yeter Kanser Çakar Gider" sloganıyla kansere karşı halkı bilinçlendiriyor.

        Kansere karşı bilinçlendirme etkinliği, Canik'te bulunan okullarda ve vatandaşlara anlatılarak yapılıyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Canik Toplum Sağlığı Eğitim Koordinatörü Mustafa Kocaoğlu, kanserin dünya ve Türkiye'de sebebi bilinen ölümler arasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada geldiğini belirtti. Kanserin yüzde 90'ının çevresel faktörlerden yüzde 10'unun ise genetik faktörlerden oluştuğunu söyleyen Kocaoğlu, kanserin önemli bir toplum sağlığı problemi olduğunu, her yıl yaklaşık 200 bine yakın kişiye kanser teşhisi konulduğunu, vakaların en önemli kısmının ise sigara ve beslenme alışkanlıkları olduğunu ifade etti.

        Canik Toplum Sağlığı eğitim ekipleri; Serpil Ünal, Aysun Kuleyin, Nuray Yavuz ve Figen Şafak Okay tarafından halka ve öğrencilere kanserle ilgili broşürler dağıtılarak Nisan ayı dahil olmak üzere bilgilendirme toplantılarına devam edileceğini ve kanserde görülen 7 belirtiyi is şöyle sıraladılar: "Rahim ve makattan gelen normal olmayan kanama ve akıntılar, memede veya vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkan şişlik, sertlik ve urlar, uzun süre iyileşmeyen yaralar, uzun süreli ses kısıklığı ve öksürük, hazımsızlık ve yutkunma güçlüğü, vücudumuzdaki ben ve siğillerde meydana gelen büyüme, kanama, renk değişikliği ve yara, büyük ve küçük abdest yapmaktaki değişiklikler."

        Eğitim ekipleri bu belirtilerin görüldüğü takdirde hemen bir hekime muayene olunması gerektiğini bildirdiler.

        (KA-SLH-Y)

        03.04.2017 09:44:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler