Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İnönü ilçesinde fener alayı

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - İnönü Zaferlerinin 96'ncı yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen kutlama programının 3'üncü günü fener alayı ve CD Gala Gecesi yapıldı.

        Yenice mahalle meydanından başlayan yürüyüşe İnönü halkı büyük ilgi gösterdi. Programa, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, İlçe Kaymakamı Hasan Hüseyin Uzan, İlçe Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ve kurum amirleri katıldı. Kapalı Pazar yerinde devam eden programda, ilk olarak Belediye Başkanı Kadir Bozkurt yaptığı konuşmada, "Bizler yerel yöneticiler olarak, milletvekillerimiz ve valiliğimizin desteği ile sizlere hizmet ediyoruz. Bugün bu programın gerçekleşmesinde büyük emeği olan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya ve milletvekili Emine Nur Günay'a çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

        Belediyenin, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen "Kuruluştan Kurtuluşa" projesi kapsamında hazırlanan ve dijital ortamlara kayıtları gerçekleştirilen 23 yöresel türkünün 13'ü canlı olarak söylendi. Kaydedilen türküler, törene katılan misafirlere CD olarak hediye edildi.

        Konu ile alakalı konuşma yapan Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, "Değerlerimizin gelecek nesillere aktarılması için bu tür çalışmaların yapılması bizleri çok mutlu ediyor. Bu projeyi hazırlayan İnönü Belediyesine ve bu projeye destek veren Bakanımız Nabi Avcı'ya, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza teşekkür ediyorum" dedi.

        Program, projede görev alanlara verilen hediyelerin ardından havai fişek gösterisi ile son buldu.

        (MEB-AS-Y)

        03.04.2017 10:40:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler