Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünya Diyarbakırlı çocuklar için pişirdi

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Dünya genelindeki 11 farklı ülkenin 13 şehrinde kurulan kermesin gelirleri, Diyarbakır'daki dezavantajlı çocuklara gönderildi.

        Merkezi Diyarbakır'da bulunan Gençlik ve değişim Derneği'nin çalışmaları ile, dünya genelindeki 11 farklı ülkenin 13 şehrinde dezavantajlı çocuklar için kermes kuruldu. Yapılan etkinlik ile ilgili bilgi veren Gençlik ve Değişim Derneği Başkanı Umut Suvari, aynı anda dünyanın farklı ülkelerinde Diyarbakır temalı olarak gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, her ortak kuruluşun, kendi gönüllüleri tarafından yemek hazırladığı ve bunların kermeste sergilendiğini söyledi. Suvari, "Özellikle hiçbir proje desteği olmadan tamamen gönüllülük esasında böyle bir etkinliğin gerçekleştirilmesi, her ülkede aynı gün ve aynı anda başlayacak olması, etkinliğin temasının Diyarbakırlı çocuklar olması, uluslararası bir dayanışmayı göstermesi ve etkinliğin Diyarbakır'dan koordine edilmesi gibi birçok bakımından son derece önemli bir çalışma olduğuna inanmaktayız. Norveç, Romanya, İtalya'dan sağlanan gelir mülteci çocukları için, Sırbistan, Polonya, Yunanistan, Macaristan'dan sağlanan gelir kendi ülkelerindeki kimsesiz/savaş mağduru çocuklar için, Bulgaristan'dan sağlanan gelir yoksul/kimsesiz Balkan çocukları için, Finlandiya, Almanya ve Portekiz'den sağlanan gelir ise önümüzdeki aylarda Diyarbakır'a gelecek olan gönüllüleri tarafından Sur'da yaşayan çocuklar için gerçekleştirecekleri etkinliklerin giderlerini sağlamak amacıyla kullanılacaktır" dedi.

        (YRT-AKK-Y)

        03.04.2017 11:10:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler