Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Hasan Akgün: "Türkeş, büyük bir Atatürkçüydü"

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Milliyetçi hareketin lideri merhum Alparslan Türkeş, kendisine 'Başbuğ' dediklerinde 'Türk dünyasının tek Başbuğu Mustafa Kemal Atatürk'tür' diyecek kadar büyük bir Atatürkçü" dedi.

        Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in "Parlamenter demokrasiye gönülden bağlı büyük bir Atatürkçü olduğunu" söyledi. Dr. Hasan Akgün, "Milliyetçi hareketin lideri merhum Alparslan Türkeş, kendisine 'Başbuğ' dediklerinde 'Türk Dünyasının tek Başbuğu Mustafa Kemal Atatürk'tür' diyecek kadar büyük bir Atatürkçü, 'en kötü demokrasi bile dikta rejiminden daha iyidir' diyecek kadar parlamenter sistemden yana bir devlet adamıydı" dedi.

        "Ömrünü mücadeleyle geçirdi"

        Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in 4 Nisan 1997'de vefatının 20'nci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

        Belediye Başkanı Dr. Akgün, "Ömrünü milletine hizmet ve Türk Dünyası'nın birlik beraberliği mücadelesiyle geçiren Milliyetçi Hareket'in lideri Alparslan Türkeş'i vefatının 20. ölüm yıldönümünde saygıyla anıyoruz" dedi.

        Başkan Akgün "Verdiği demokrasi mücadelesi her geçen gün daha iyi anlaşılan Alparslan Türkeş'i ebediyete intikalinin 20. yıldönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Mekânı cennet, ruhu şad olsun" diyerek sözlerini tamamladı.

        (HB-ÖK-Y)

        04.04.2017 12:39:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler