Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği'nin ''Bir Türkü Bir Hikaye'' isimli konser programı

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Eskişehir Yunus Emre Kültür Sanat Merkezi'nde ''Bir Türkü Bir Hikaye'' isimli konser programı düzenlendi.

        Konser programında Eskişehir Türküleri ve yöresel türküler seslendirildi. Türkülerle hikayelerinin buluştuğu gecede, konser programına gelen konuklar, programda duygusal anlar yaşadı. Konser programı etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Anadolu Kültür Derneği Başkanı Ahmet Doğanses, ''1993 yılında kurulan derneğimiz, yaklaşık 24 yıldır Eskişehir'imize ilmi, kültürel ve sosyal alanlarda hizmetlerde bulunmaktadır. Kültür bir toplumun yaşayış, kabulleniş ve algılayışlar bakımından bütünleşerek başka toplumlardan farklı kılan ve millet olmasını sağlayan değerler ve uygulamalar bütünüdür. Dil gönlü yüzdüren gemidir, toplumların da gönlü vardır. Toplum gönlü ise kültürdür. Kültür bir milletin sosyal DNA'larıdır. Biz de dernek olarak Aziz Türk milletimizin kültürünü Eskişehir'de yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunmaktayız'' dedi.

        Türküler ve türkü hikayelerinin seslendirildiği gecede, konuklar göz yaşlarını tutamadı ve sanatçıları, hikaye anlatanları sık sık alkışladılar. Eskişehir türküleri söylenirken, türkülere davetliler de eşlik ettiler. Programın yönetmenliğini Şeker Aybala yaparken, Programa sanatçı Muharrem Atabay, Mehmet Özel, Zafer Kıran Eskişehir Türküleri ile eşlik etti. Programa; Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Eskişehir Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ali Sefa Şen, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı. Konser programında Eskişehir türküleri, 'Sunam', 'Cahildim Dünyanın Rengine Kandım', 'Bitlis'te Beş Minare' ve 'Hekimoğlu' gibi bilinen türküler ve hikayeleri seslendirildi.

        Program sonunda sanatçılardan Şeker Aybala, Mehmet Özel, Muharrem Atabay ve Zafer Kıran'a törenle plaket verildi. Konuklardan tam not alan konser programı, plaket töreninin ardından sona erdi.

        (İHA-MET-Y)

        04.04.2017 15:12:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler