Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Otizm Farkındalık Haftası

        (Fotoğraflı)

        Fatih Çelik

        MUŞ (İHA) - Muş'un Varto ilçesinde, Otizm Farkındalık Haftası nedeniyle değişik etkinlikler düzenlendi.

        Varto Toplum Sağlığı Merkezinde görevli doktorlar Mehmet Karaduman ve Fatma Ersoy ile hemşireler Aycan Otunç ve Gizem Kurt, ellerindeki "Beni değiştirmeye çalışma! Çünkü ben ömür boyu otizmle yaşayacağım. Yalnızca kabul et. Bu benim farkım!" yazılı pankartla Özel Çağdaş Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. Merkez Müdürü Barış Kaya ile bir süre görüştükten sonra öğrencileri tek tek muayene ettiler.

        Konu ile ilgili açıklamada bulunan hemşire Aycan Otunç, Aile Toplum Sağlığı Merkezi olarak doktorlarla birlikte merkeze geldiklerini belirterek, "Otizm Farkındalık Haftası etkinliğinde öğrencilerimizi muayene ettik. Böyle bir etkinlik yapmayı uygun bulduk. Öğrencilerimizi tek tek muayene edeceğiz. Okul müdürümüze bu etkinliği yaptığından dolayı teşekkür ederiz" dedi.

        Merkez Müdürü Barış Kaya ise, Otizm Farkındalık Haftası nedeni ile Varto Aile Sağlığı Toplum Merkezi biriminden doktor ve hemşirelerin kendilerini ziyaret ettiğini belirterek, "Öğrencilerimizi muayene ettiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu tür etkinliklerin devam etmesini diliyorum. Yapılan muayene sonucunda ilerde tedavi olması gereken öğrencilerimizi hastaneye yönlendirdiler. Öğrencilerimizin tedavilerini yapacağız" diye konuştu.

        (MSA-Y)

        06.04.2017 11:01:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler