Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekkeköy muhtarlar buluşması

        (Fotoğraflı)

        Erdi Demür

        SAMSUN (İHA) - Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, muhtarla bir araya geldi.

        Samsun Valiliği tarafından düzenlenen, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen muhtarlar buluşmasının sondan 3. ayağı Tekkeköy ilçesindeki muhtarlar oldu. Vali Şahin, Başkan Yılmaz, Kaymakam Günay Öztürk ve Başkan Togar, Yeni Tekkeköy Belediye Binası'nda Tekkeköylü muhtarlarla bir toplantı yaptı.

        "Son 3 yılda Tekkeköy'de devrim niteliğinde yenileşme çalışması yapıldı"

        Toplantıda ilk olarak söz alan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Son 3 yılda Tekkeköy'de devrim niteliğinde yenileşme çalışması yapıldı. İtiraf ediyorum. Tekkeköy Belediyesi 2004 yılında Büyükşehir sınırları içerisinde girdi. 2014 yılına kadar bir mahrumiyet yaşadık. Bunlar belki bizlerden önceki yönetimlerin ilişki kurup kuramaması yüzünden oldu. Ama 2014 yılının 30 Mart'ından sonra Büyükşehir Belediyesi, Tekkeköy Belediyesi sınırları içersinde tarihi yatırımlarla boy gösterdi. Özellikle altyapı ve kanalizasyon gibi şehrin en büyük sıkıntıları çözüldü. Büyükşehir Belediyemiz 750 metrelik ana caddeye sadece üst yapı projesine 1 milyon TL bedel ödedi. Ama onun altına 5 milyon liralık yatırım yaptılar. Büyükşehir Belediyesi, 3 yıl içerisinde yaklaşık 65 milyon TL sadece Tekkeköy'ün altyapısına harcadı" dedi.

        Başkan Yılmaz: "Dünya, Türkiye'yi bu kalkınma hızına getiren adamı merak ediyor"

        Dünyanın Recep Tayyip Erdoğan'ı merak ettiğini ifade eden ve yaşadığı bir anıyı da anlatan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "1960 İhtilali ile birlikte Türkiye'yi en az 3 adım geriye götürdüler. Türkiye'yi Sayın Başbakanımızın da söylediği gibi mehter takımı gibi 2 ileri 1 geri ilerlememizi bile istemediler. Her ihtilal Türkiye'nin 3 kat fakirleşmesine sebep oldu. 2002 krizinde dolar 2 katına çıktı. Kısacası Türkiye'nin 2 yakasının bir araya gelmesini hiç istemediler. 2002 yılından sonra tek parti iktidarı, AK Parti iktidarı bir kalkınma hamlesi başlattı. Ortalama yüzde 4 kalkınma hamlesi belirlendi. Dünyada Çin'den sonra en hızlı kalkınan ülke kategorisine Türkiye girdi. 15 senedir Türkiye'yi takip ediyorlar. Novorossiysk Belediyesi Başkan Yardımcısı Rusya'da yemekte bana aynen şunu söyledi: 'Sizin bir Başbakanınız (Recep Tayyip Erdoğan) var. Bu ne biçim bir adam ya. Bu adamla konuşuyor musun? Sen Büyükşehir Belediye Başkanısın. Arıyor mu seni? Hiç kontağınız oluyor mu? Acayip bir karizma. Dünya inim inim inliyor. Sizin petrolünüz yok, bir şeyiniz yok. Takip ediyorum yüzde 3,5-4 kalkınıyorsunuz. Nasıl bir adam, bana biraz bahseder misin.' Adamalar merak ediyorlar. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ının bu ülkeyi, ABD'de başlayan 2007 krizine rağmen yüzde 4'ler seviyesinde kalkınan bir Türkiye'yi bu kalkınma hızına taşıyan adamı merak ediyorlar. Bu merakları bir noktaya geldi ve dediler ki, 'Çok merak etmeye gerek yok. Bu adamı durduralım. Bu adam her tarafa posta atıyor. Bunu durdurmamız lazım.' 2016 yılında 15 Temmuz'da bu hain ihtilal girişiminde bulundular. Bu bir tesadüf değil. Ben bunları size partizan bir dille de anlatmıyorum. Dünyadaki değişim ve dönüşümün dışında bu coğrafyada bize biçilmiş bir fukara devlet olmanın ötesinde iddia ortaya koyduğumuz için bizim başımıza bu hesapları açıyorlar" diye konuştu.

        Vali Şahin: "Türkiye 17 Nisan sabahı farklı bir güne uyanacak"

        Referandumda asıl amaçlarının güvenlik olduğunun altını çizen Samsun Valisi İbrahim Şahin, "16 Nisan Pazar günü referandum var. Referandum bir tercih ama bildiğiniz bir siyasi parti seçimi değil. Bazı siyasi partiler düşüncelerini 'evet' bazıları da 'hayır' yönünde değerlendiriyor. İçinizden 'evet' diyenleriniz de olacak, 'hayır' diyenleriniz de olacak. Biz onlara saygı duyuyoruz. Bir vali olarak biz olayın daha çok güvenlik boyutuna bakıyoruz. Sulh içerisinde, herhangi bir kavga, gürültü olmaksızın bu referandumu en güzel şekilde atlatırız inşallah. 17 Nisan sabahı Türkiye, 'evet' de çıksa 'hayır'da çıksa artık farklı bir güne uyanacağız. Onun için çok dikkatli olmamız gerekiyor. Ülkemizin geleceği, selameti için güçlü olursak seslerini çıkaramazlar. Ama zayıf olursak bizi sürekli bir taraftan öbür tarafa tokatlarlar. Onun için de güçlü olmanın yolu, el birliği ile dayanışarak hareket edeceğiz. Türkiye'nin bu anlamda gücünü hem hissettirmesi hem de güçlü olması gerekiyor. Sadece böyle kuru kuruya sahte pehlivanlar gibi de değil tabii ki. Bizim bu toplantılardan muradımız, verimli olmasıdır. Belki diğer illerde valiler de muhtemelen yapmak zorundalar. Yapıyorlar mı bilmiyorum. Yapıyorlarsa da kendilerine, yapmıyorlarsa da kendilerine. Eğer yapıyorlarsa bile bu tarz verimli bir toplantı yaptıkları kanaatinde değilim. Çünkü çoğu yerde valiler ile belediye başkanları bir araya gelemiyor. Bir araya geliyorlarsa da bürokratlar arasında bir uyum yok. Biz burada bir sürü eleştirilere rağmen başkan beyle katılıyoruz. Sizin yanınızda biz birlikte hareket ettiğimizde, ben atanmış, başkanımız seçilmiş böyle daha güçlü bir şekilde karşınızdayız. Beraber olduğumuzda aynı istikameti daha güçlü yürüyeceğiz. Türkiye'nin durumu bu. Mutlak suretle el ele vereceğiz ve güçlü olacağız. Güçlü olmak zorundayız" şeklinde konuştu.

        Toplantı daha sonrasında muhtarların soru ve önerilerinin alınmasıyla sona erdi.

        (ED-SLH-Y)

        07.04.2017 13:52:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler