Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrencilere diş fırçası ve macunu dağıtıldı

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Tayyar

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Hacıilbey İlkokulunda öğrencilere diş macunu ve fırçası dağıtıldı.

        Öğrencilere ağız ve diş sağlığı bilinci kazandırmak amacıyla yürütülen programlar kapsamında Hacıilbey İlkokulu'na gelen Malkara Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri, öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıttı. Düzenlenen programa, Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Refet Çeviker, Diş Hekimi Hülya Gürtuncay, Dr. Özge Kuday, Hemşire Ebru Özdilek ve Ebe Aynil Deveci Efe katıldı.

        Hacıilbey İlkokulu Müdürü Nihan Yamaner ile birlikte anasınıfı şubesini gezen heyet, öğrencilere içinde diş macunu ve diş fırçasının yer aldığı çanta ve boyama kitabı dağıttı. Minik öğrencilerle birebir ilgilenerek sohbet eden Kaymakam Erkan Karahan, öğrencilere günde kaç kez dişlerini fırçaladıklarını sordu. Öğrencilerin verdiği cevaplar ve Kaymakam Karahan'a sorduğu sorular, heyeti bir hayli güldürdü.

        Programla ilgili bilgi veren Malkara Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Refet Çeviker, "Çocuklara ağız ve diş sağlığı bilinci kazandırmak için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu programla da gerçekleştirdiğimiz eğitim programlarını pekiştiriyoruz" diye konuştu.

        Çeviker, bu yıl Malkara'da faaliyet gösteren ilkokullarda anasınıfları, 1., 2,. 3. ve 4. sınıflara olmak üzere 3300 adet diş macunu ve diş fırçası dağıtıldığını belirtti.

        Yine Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Hacıilbey İlkokulu'na 'Güçlü Dişler Sağlıklı Gülüşler' afişi asıldı. Ardından öğrenciler, Toplum Sağlığı Merkezi tarafından getirilen mobil araçta, hazırlanan ağız ve diş sağlığı konulu gösterimi izlediler.

        (HT-MEF-Y)

        07.04.2017 14:30:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler