Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bursalı incir üreticilerine budama eğitimi

        (Fotoğraflı)

        Hakkı Ovatman

        BURSA (İHA) - Bursa'nın Mudanya ilçesinde çiftçilere incir budama eğitimi verildi.

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün Güzelyalı Çiftçileri Kalkındırma Derneği iş birliğiyle 50 çiftçiye verdiği incir budama ve aşılama kursu, arazide yapılan tatbikî dersle tamamlandı. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi Meyvecilik Bölümü Ziraat Mühendisi Hasan Vatansever ile sahaya çıkan kursiyerler, aldıkları nazarî eğitimlerin pratiğini yaptı.

        Vatansever, üreticilere incir tarımında toprak işleme, budama, gübreleme, sulama ile üreticilere uygulamada yaptıkları hataları gösterdi. Yetiştiricilik sezonu süresince her aşamada iletişimde bulunarak karşılaşılan hastalık ve zararlılarla en uygun yöntemleri kullanarak mücadele edilmesinin gerekliliğine vurgu yapan Vatansever, Mudanya'da alternatif ürünlerin yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

        (MŞ)

        14.04.2017 15:25:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler