Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İTSO Başkanı Metin Anıl:

        - "Şimdi ekonomiye odaklanmalıyız"

        (Fotoğraflı)

        BURSA (İHA) - İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, "Referandumda çıkan sonuç Türkiye'ye hayırlı olsun. İş dünyası olarak bundan sonrasında ekonomiye odaklanılması gerekiyor" dedi.

        İTSO Başkanı Metin Anıl, yaptığı yazılı açıklamada, demokrasilerde seçmen iradesinin her şeyin üzerinde olduğuna vurgu yaptı. Başkan Anıl, Türkiye'de bir defa daha demokratik süreçlerin işleyip milli iradenin tecelli ettiğini söyledi. Değişen 18 madde Türkiye'de yönetim şeklinde köklü değişiklikler getireceğini ifade eden Başkan Anıl, "Önümüzde sistemle ilgili uyum yasalarının hazırlanacağı yeni bir süreç var. Yeni sistemin devletteki çarkların hızlanmasını ve bunun özel sektöre olumlu yansımasını bekliyoruz" dedi.

        Referandum süreci geride kaldığını ve bundan sonrasında herkesten ekonomiye odaklamasını istediklerini de ifade eden Anıl, "Özel sektör olarak beklentiler bu yöndedir. Türkiye'nin, özellikle iş dünyasının kaybedecek zamanı yok. Bize göre referandum süreci geride kalmıştır. Gerginliklerin ülkemize hiçbir faydası olmaz. Hızlı bir şekilde Türkiye'nin sorunlarına, üretime ve ekonomiye odaklanmalıyız. Türkiye'nin yeni bir büyüme hikayesine ihtiyacı var. Yatırım ve üretim ortamını iyileştirecek yapısal reformlarını gerçekleştirmeliyiz" diye konuştu.

        (AÇ)

        17.04.2017 15:56:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler