Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        23 Nisan Festivali'ne ilk gelen ülkeler "Çekya ve Lübnan"

        (Fotoğraflı)

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 23 Nisan Çocuk Festivali için Kocaeli'ye ilk kafile geldi.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Bilim Festivali için Kocaeli'ye ilk olarak Çekya ve Lübnanlı çocuklar geldi. Sabiha Gökçen Havalimanından karşılanarak Kocaeli'ne ulaşan konuk ülke çocukları, dünya barışı için örnek oluşturan festivalin ilk adımını attı. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Bilim Festivali'ne 41 ülkeden 1000 çocuk katılacak. Festival süresince dünyanın dört bir tarafından gelen çocuklar Kocaeli'de misafir edilecek.

        Festival için Kocaeli'ne gelen Çekya ve Lübnanlı çocuklar, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından karşılandı. Gece geç saatlerde kente gelen misafir ülkelerin çocuklar, günün ilerleyen saatlerinde birkaç gün boyunca beraber yaşayacakları Türk aileleri ile tanışacak. Çekya'dan gelen misafir çocuklar İzmit Ulubatlı Hasan Okulu, Çekya'dan gelen konuklar ise Gölcük Mecit Kavan Okulu'ndaki arkadaşları ile tanışacak. Festival boyunca devam edecek arkadaşlık belki de ömür boyu sürecek dostluklara dönüşecek.

        (GY-Y)

        18.04.2017 15:40:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler