Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri "Topluma Karşı Duyarlılık Projesi" kapsamında Ardanuç ilçesinin Tütünlü köyündeki öğrenciler için mezuniyet töreni gerçekleştirecek.

        Öğrencilerden Yeşim Öztürk,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Karakas gözetiminde topluma hizmet dersi kapsamında, topluma karşı duyarlı olmak, topluma hizmet etmek, insanlara faydalı olabilmek amacıyla yaklaşık iki ay önce proje hazırladıklarını belirtti.

        Öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu dile getiren Öztürk, "Öğretmenlerin topluma karşı kayıtsız kalamacağını gösteren bu ders, amacını aşmış ve bir gönül işine dönüşmüştür. Projeye Artvin esnafı sponsor olarak büyük destek sağladı. Esnafımıza manevi ve maddi katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

        Öztürk, proje kapsamında bugüne kadar mezuniyet töreni yapılmadığını tespit ettikleri Ardanuç Tütünlü Yatılı Bölge Orta Okulunda ilk etkinliklerini yapacaklarını kaydederek, "Son sınıf öğrencilerine yönelik anlamlı bir mezuniyet törenini, 16 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştireceğiz. Bütün hazırlıklarımızı yaptık ve çok heyecanlıyız. İlk defa böyle anlamlı bir etkinliği gerçekleştirecek olmanın gururunu yaşayacağız" diye konuştu.

        "Bu çocuklar bizim, geleceğimize sahip çıkalım" sloganıyla yola çıktıklarını belirten Öztürk, şunları söyledi:

        "Çocuklara kep töreni düzenleyeceğiz. Mezuniyet pastası kesip çeşitli ikramlarda bulunacağız. Sıcak bir ortamın oluşacağı törende üzerinde isimlerinin yazdığı plakaları, mezuniyet kütüğüne sırayla çakacağız. Ney dinletisi ve yöresel oyunlar gerçekleştireceğiz. Tiyatro gösterisiyle devam edecek etkinliğimizde yöresel sanatçımız yer alacak. Hep birlikte dilek fenerleri uçuracağız. Böylece farklı ve güzel etkinliği gerçekleştirmek olacağız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler