Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Liselilerden bilim fuarı

        (Fotoğraflı)

        Ali Rıza Çelebi

        İZMİR (İHA) – Tübitak 4006 Projesi kapsamında bilim fuarı düzenleyen lise öğrencileri, yaptıkları çeşitli robotlar ile biyolojik ve matematiksel çalışmaları sergiledi.

        Tübitak 4006 Projesi kapsamında Bayındır Ülfet Onart Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen bilim fuarında matematik, fizik ve biyoloji öğretmenleri rehberliğinde projelerini hazırlayan öğrenciler, çalışmalarını hazırladıkları stantlarda sundu. Öğrenciler, fizik zümresi tarafından hazırlanan projelerde anlık saati yazan robot, düz çizgi izleyen robot, yük taşıyan robot kollar, engel algılayan robot ve dengede duran tekerlekli robot ile sonsuz ayna modellerini tanıttı. Biyoloji zümresi tarafından sergilenen projelerde görevli öğrenciler kan grubu tespiti yaparken, hazırladıkları doğal sabun ve diş macunu örnekleri ile herbaryum çalışmalarını sundu. Matematik zümresi projelerinde görevli öğrenciler ise beyin jimnastiğine yönelik zeka oyunları ile misafirleri hem yorup hem de eğlendirdi.

        Bayındır Kaymakamı Barboros Baran, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ve Bayındır İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz, stantları gezdikten sonra öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı. Öğrencilerinden oluşan okul orkestrasının verdiği konser, fuara ayrı bir renk kattı.

        (AG-Y)

        02.05.2017 12:45:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler