Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çeşme'de çocuklar sinemayla buluşuyor

        (Fotoğraflı)

        İsa Atagöz

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Çeşme ilçesinde, Kent Konseyi Çocuk Meclisi çocuklara sinema sevgisi aşılamak için ücretsiz film gösterisi düzenledi.

        Çeşme Belediyesi ve Çeşme Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle düzenlenen film gösterisinde, 3-4 Mayıs tarihlerinde, altı seansta, 432 anaokulu ve ilkokul birinci sınıf öğrencisi, "Maşa ve Koca Ayı" adlı animasyon filmini izleyecekler.Türkiye'nin ilk interaktif animasyon filmi Maşa ve Koca Ayı, Aydilge ve Doğukan Manço'nun sunumuyla, çocuklara olumlu alışkanlıklar kazandırmaya yönelik bir film olması ile dikkatleri çekerken, filmde, çocukların çok sevdiği, Barış Manço'nun "Ayı" adlı şarkısının da seslendirilmesi, çocukların ilgisini daha da arttırdı.

        "Amacımız sanal bağımlılıktan kurtarmak"

        Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, "Film, sinemada izlenir" anlayışıyla, çocuklara küçük yaşta sinema alışkanlığı kazandırabilmek amacıyla film gösterimi projesini hayata geçirdiklerini belirterek, "Son dönemlerde sinemaya karşı ilginin azalması dikkatlerimizi çekmişti. Kent Konseyi olarak, Belediyemizin desteğiyle, Çocuk Meclisi tarafından gerçekleştirilen 23 Nisan kutlamasının ardından, çocuklarımıza sinema sevgisi kazandırmak amacıyla ücretsiz film etkinliği düzenlemek istedik. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız görüşme de olumlu sonuçlanınca, Çeşme Belediyemizin de katkılarıyla projemizi hayata geçirdik. İlçemizdeki anaokulu ve ilkokul birinci sınıfta okuyan 432 öğrenciye, 2 gün boyunca, 6 seansta Maşa ve Koca Ayı filmini izletiyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın gözlerindeki sevinç ışıltısını görmek, bizleri çok mutlu ediyor. Çocuklarımızın, daha bilgili, daha nezih, daha donanımlı olmaları için Kent Konseyimizin Çocuk Meclisi çeşitli projeler üretmeye devam edecek. Çocuklarımıza, sinemayı, tiyatroyu, kitap okumayı sevdirmemiz gerek. Çocuklarımızı, televizyon ve sanal bağımlılıklardan kurtarmamız gerek" diye konuştu.

        "Çocuklarımız gelecek umudumuz"

        Çocuk Meclisi Başkanı Suzan Çırağ da çocukları küçük yaşta sinemayla buluşturduklarını ifade ederek, "Öncelikle, çocuklara yönelik her projemizde yanımızda olan Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç'a teşekkür etmek istiyorum. Çocuklar bizim geleceğimiz, bizim umudumuz. Umudumuz olan çocuklarımızın iyi yetişmeleri gerekir. Çocuklarımızın Atatürk sevgisiyle yetişmeleri, Atatürk'ün gösterdiği yolda yürümeleri için Çocuk Meclisi olarak elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Çocuklarımıza verdiğimiz, kazandırdığımız her türlü bilgi, birikim, ülkemiz için kazanç olarak geri dönecektir. Kent Konseyi Başkanlığı'na seçilen Ömer Önal ve her zaman yanımızda olan Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç destekleri ile yeni projelerimizi de hayata geçireceğiz. Film gösterimi projemiz de önem verdiğimiz bir projeydi. Çocuklarımızın sinemayı tanımaları, sevmelerini amaçladık. Yakın zamanda da atıkların ayrıştırılması ve geri dönüşüm yoluyla ekonomimize katkı sağlanması ile ilgili bir projemizi hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

        (İA-Y)

        03.05.2017 14:26:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler