Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Esenler'de Prototip Atölyesi

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Esenler'deki atölyelerde veya üretim faaliyeti gösteren işyerlerinde çalışmış veya çalışmakta olan lise mezunu gençler için Prototip Atölyesi açılıyor. Atölyede, Makine (CNC,Torna, Freze), 3D Yazıcı ve Solidworks'e uygulama eğitimleri verilecek.

        Esenler Belediyesi Kariyer Merkezi (ESKAM) ile Yıldız Teknik Üniversitesi'nin ortaklaşa yürüttüğü, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteklediği "Girişimcilik Ekosistemindeki Aktörlerin Yaratıcı İşbirliğinin Geliştirilmesi ve Atölye Altyapısıyla Güçlendirilmesi"projesi kapsamında Prototip Atölyesi'nde uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek. Prototip Atölyesi'nde Makine (CNC,Torna, Freze), 3D Yazıcı ve Solidworks'e uygulama eğitimleri verilecek.

        Atölyelerde çalışmış gençler katılabiliyor

        Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından ücretsizolarak verilecek teorik ve uygulamalı eğitimlerle teknik bilgiler, uygulamaya dökülecek. 110 saat olarak planlanan atölyeye; Esenler'deki atölyelerde veya üretim faaliyeti gösteren işyerlerinde çalışmış veya çalışmakta olan en az lise mezunu gençler ile YTÜ öğrencileri başvurabilecek. Gruplar hâlinde yapılan eğitimler başladı. Uygulama eğitimleri, Teknopark-TTO bünyesindekiPrototip Atölyesi'nde yapılacak. Eğitimleri başarıyla tamamlayanlar, YTÜ Sürekli Eğitim Merkezi'nden sertifika alacak.

        Eğitim programının planlaması şu şekilde:

        "30 saat-Teorik Solidworks Eğitimi-Bilgisayar Laboratuvarı'nda

        20 saat-Uygulama Eğitimi-Teknopark Prototip Atölyesi'nde

        40 saat-CNC Eğitimi-Bir hafta içi boyunca-Teknopark Prototip Atölyesi'nde

        20 saat-CNC Uygulama Eğitimi-Teknopark Prototip Atölyesi'nde".

        (HB-ÖK-Y)

        09.05.2017 13:37:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler