Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sancaktepe Belediyesi'nden Kardeş Şehir Gornji Vakuf'a spor salonu

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Sancaktepe Belediyesi, kardeş şehir Bosna Hersek'in Gornji Vakuf şehrine bin 500 kişilik çok amaçlı kapalı spor salon yaptırdı.

        Sancaktepe Belediyesi ve TİKA tarafından Bosna Hersek Gornji Vakuf'ta yaptırılan bin 500 kişilik çok amaçlı kapalı spor salonunun açılışı Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'in de katıldığı törenle hizmete açıldı.

        Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki tarihi, kültürel ve sosyal bağların son dönemde yapılan çalışmalarla daha da güçlendiğini belirten Sancaktepe Belediye Başkanı Erdem, "Bizler yerel idareciler olarak bu ilişkileri taçlandırmak amacıyla Gornji Vakuf Belediyesi ile 2013 yılında kardeş şehir protokolü imzaladık. Sancaktepe Belediyesi olarak bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz spor salonunu yapımını üstlendik.Yapmış olduğumuz dostluk ve kardeşlik anlaşması bundan sonra da devam edecek.Açılışını yapmış olduğumuz spor salonunun ilerde Bosna Hersek adına şampiyon sporcuların yetişmesine vesile olması dileğiyle hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

        Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdic ise konuşmasında Türkiye ve Bosna Hersek'in güçlü tarih ve kültür birliğine sahip olduğunu ifade ederek, ''Bu işbirliklerinin ilerleyen süreçte daha da güçlü bir şekilde devam edeceğine inanıyorum. Bugün gerçekleştirilen bu proje bu işbirliğinin göstergesidir. Bu projeden dolayı TİKA'ya, Sancaktepe Belediye Başkanı Sayın İsmail Erdem'e bir kez daha teşekkür ediyorum. Spor salonun inşası ile Gornji Vakuf bölgesinde başarılı sporcuların yetişeceğine inanıyorum'' dedi.

        (HB-ÖK-Y)

        12.05.2017 11:05:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler