Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adıyaman Üniversitesi robot yarışmasında dereceye girdi

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası MEB Robot Yarışmasına bu yıl ilk defa katılan Adıyaman Üniversitesi Besni Meslek Yüksekokulu dereceye girerek 3. oldu.

        Konya'da düzenlenen 11. Uluslararası MEB Robot Yarışmasında Adıyaman Üniversitesi Besni Meslek Yüksekokulu 'Tasarla Çalıştır' kategorisinde dereceye girerek 3. oldu. Besni Meslek Yüksekokulu, 'Tasarla Çalıştır', 'Mini Drone', 'Çizgi İzleyen Robot' ve 'Hızlı Çizgi İzleyen Robot' isimli 4 farklı kategoride performans ortaya koydu.

        4 farklı kategoride 13 farklı ülkeden 40 ekibin ve toplamda 3 bin 240 öğrenci ve öğretmenin yer aldığı müsabakalarda tüm kategorilerde toplam 2 bin 834 robot performans sergiledi. Adıyaman Üniversitesi Besni Meslek Yüksekokulu 'Tasarla Çalıştır' kategorisinde 3. olmayı başardı.

        Öğretim Görevlisi Abdulaziz Ceylan, öğrenciler Yunus Emre Gültekin ve Yusuf Akay'dan oluşan Besni Meslek Yüksekokulu ekibi, tasarım için 3,5 saat, yazılım için ise 4 saat harcayarak istenilen işlemleri gerçekleştirip robotu yapmayı başardı. Jüri değerlendirmesi sonucunda 2 puan farkla ikinciliği zorlayan ekip 45 puan alarak 3. oldu.

        (AHM)

        13.05.2017 16:24:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler