Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aliağa'da köy hayırları ve keşkek şenliği

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Aşağı Şakran Mahallesinde, her yıl yapılan köy hayrı onlarca kişiyi bir araya getirdi.

        Aşağı Şakran Camiinde Mevlid-i Şerifin okunması ve yağmur duasının yapılması ile başlayan köy hayrı etkinliğinde misafirlere, mahalle sakinleri tarafından hazırlanan etli patates, kuru fasulye, tavuklu pilav, saraş tatlısı ve ayran ikram edildi. Başkan Serkan Acar, yemek dağıtımı sırasında uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar ile birlikte sıraya girdi. Köy meydanında kurulan sofralarda bir araya gelen misafirler bir yandan kendilerine ikram edilen yemekleri tadarken diğer yandan da birbirleriyle bol bol sohbet etme fırsatı buldu.

        Köy hayırlarını insanlar arasındaki kaynaşmayı arttırmak için yaptıklarını belirten Aşağı Şakran Mahalle Muhtarı Rafet Sever, "Zeytinci bir mahalle olduğumuz için ürettiğimiz zeytinyağlarımız ile yemekler yapıp, komşularımızı, arkadaşlarımızı ve çevre mahallelerden vatandaşları çağırarak bir hayır tertip ettik. Bu hayır ile çevre mahalleler arasında birlik ve beraberliği pekiştirmeyi amaçladık. Hayır günümüzün gerçekleşmesinde emeği geçen başta Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar olmak üzere tüm ekibine mahallem adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

        Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aşağı Şakran Mahallesindeki köy hayrının ardından Kapukaya Mahallesinde düzenlenen köy hayrına ve Güzelhisar Mahallesinde bu yıl 19'uncusu gerçekleştirilen Keşkek Şenliğine katıldı. Katıldığı etkinliklerde vatandaşlarla tek tek selamlaşan Başkan Serkan Acar, Anneler Günü dolayısıyla tüm annelerin de anneler gününü kutladı. Başkan Acar daha sonra Aliağa'daki şehit ailelerine ziyarette bulundu.

        (HG-Y)

        15.05.2017 10:03:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler