Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Özel eğitim sınıfı öğrencileri sahne performanslarıyla mest etti

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Beyoğlu'nda Özel Eğitim Sınıflarında okuyan öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen 'Beyoğlu Özel Eğitim Şenliği'ne katılan Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Bir toplumun geleceği, zenginliği ve refahı; yavrularında, gençlerinde, çocuklarındadır. Onları ne kadar iyi hayata hazırlarsak, ne kadar problemsiz kılarsak o kadar güçlüyüz, o kadar geleceğe ümitle bakıyoruz demektir" dedi.

        Beyoğlu'nda muhteşem bir şenliğe daha imza atıldı. Beyoğlu Belediyesi, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 'Beyoğlu Özel Eğitim Şenliği' düzenledi. Hasköy Sahil'de gerçekleştirilen etkinlikte, Beyoğlu'ndaki 12 okulun Özel Eğitim Sınıflarında eğitim gören çocuklar hünerlerini sergiledi. Çocukların engel tanımayan birbirinden güzel gösterileriyle renk kattığı şenliğe; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı'nın yanı sıra Özel Eğitim Sınıflarında eğitim alan yüze yakın öğrenci ve aileleri katıldı.

        Aileleriyle birlikte doyasıya eğlendiler

        Şenlik, öğrencilerin işaret diliyle okuduğu İstiklal Marşı ile başladı. Etkinlikte dans, ritm, folklor, halay ve işaret dili dans gösterileriyle izleyenlere unutulmaz anlar yaşatan öğrenciler, seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla da adeta kulakların pasını sildi. Daha sonra hep birlikte balon patlatma ve mendil kapmaca oyunları oynayan çocuklar, halat çekme ve yumurta taşıma yarışmalarıyla da kıyasıya yarıştı. Etkinliğe aileleriyle birlikte katılan engelli çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.

        "Umut ediyoruz ki bu imkanlar daha da artsın"

        Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, anne babalar olarak çocukların daha iyi şartlarda hayata hazırlanması ve mutlu olmaları için emek sarf ettiklerini belirterek, "Allah devletimizden de razı olsun. Devletimiz var olsun, gücü daim olsun. Daha kuvvetli olsun. Devletimizin çalışmalarıyla son yıllarda eğitim üzerinden gerçekten çok büyük destekler oluştu. Özel sınıflar, özel eğitimler; onlar da içimizdeki problemi hafifletiyor ve yavrularımızı hayata katma konusunda bize büyük destek oluyor. Umut ediyoruz ki bu imkanlar daha da artsın ve bizde yavrularımızı hayata daha iyi hazırlayalım. Zaten bir toplumun geleceği, zenginliği ve refahı; yavrularında, gençlerinde, çocuklarındadır. Onları hayata ne kadar iyi hazırlarsak, ne kadar problemsiz kılarsak o kadar güçlüyüz, o kadar geleceğe ümitle bakıyoruz demektir" dedi.

        "Hep birlikte eğitime devam ediyoruz"

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ise "Önceki yıllarda belki evinde köşesine çekilmiş, kaderi ile baş başa kalmış çocuklarımız, gençlerimiz artık okullarda da aramızda. Hep birlikte eğitime devam ediyoruz. Her alanda olduğu gibi bu alanda da birçok imkanı öğrencilerimize sunuyoruz. Beyoğlu'nda gerek okulda, gerek okul dışında, gerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün gerekse de Beyoğlu Belediyemizin öğrencilerimize sunduğu çok hoş, güzel ve eğlenceli mekanlar, alanlar ve olaylar var. Bugün de burada benzer bir ortamı Sayın Belediye Başkanımız Ahmet Misbah Demircan'ın katkılarıyla oluşturmuş olduk. Kendilerine ve çalışma arkadaşlarına katkılarından teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        (HB-HA-Y)

        18.05.2017 10:30:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler