Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yağmur üreticiyi rahatlattı

        (Fotoğraflı)

        Onur Şahan

        İZMİR (İHA) - Ödemiş'in Küçük Menderes havzasında sulama suyu sıkıntısı çeken üreticilerin imdadına yağmur yetişti. Bölgede yapılan toplulaştırma çalışması ile birlikte başlayan baraj sulamasında az yağış nedeniyle sıkıntı yaşanırken, iki gündür yağan yağmur üreticilerin imdadına yetişti.

        Yolüstü mahallesinde üreticilik yapan Hasan Bakkal, 1 Haziran'da verilecek baraj suyundan önce yağan yağmurun çiftçinin imdadına yetiştiğini söyledi. Küçük Menderes Sulama Birliği'nin, Beydağ Barajı'ndaki suyun azlığı dolayısıyla üreticilere 1 Haziran'dan itibaren barajdan su verilebileceğini açıklaması üzerine üreticinin kuraklık sıkıntısı çekebileceğini ifade eden Bakkal, "1 Haziran'a kadar sudan mahrum kalacak üreticiyi iki gündür yağan yağmurlar neyse ki rahatlattı" şeklinde konuştu.

        Verim ve kalite kaybı yaşamaktan ve ürünlerindeki rekoltenin düşük olmasından korkan çiftçinin bir nebze yüzünü güldüren yağışların birkaç gün daha sürmesi bekleniyor.

        (OŞ-Y)

        19.05.2017 09:32:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler