Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        30 Mayıs-6 Haziran Dünya Lösemi Haftası

        KAYSERİ (İHA) - Halk dilinde 'kan kanseri' olarak bilinen lösemi, her yaş grubunda görülebilmektedir. Bu da herkesin risk altında olduğunu göstermektedir. Ülkemizde her yıl sayısı artan bu hastalığın, tedavi olanakları gelişmiş olmasına rağmen önüne geçilememektedir. Dernek olarak halkı bilgilendirmek amacıyla, okullarda eğitim ve konferans programlarımızın yanı sıra, hasta ailelere ziyaretlerimiz ve yardımlarımızı devam edecektir.

        Lösemi hastalığının kesin nedeni bilinememektedir. Fakat bazı araştırmalar beslenme biçimimizin lösemi hastalığının artışında önemli bir etken olduğunu göstermektedir. Endüstriyelleşmiş beslenmeden uzak durup organik beslenmeye yönelinmesi gerektiği konusunda hekimler fikir birliği içindedir. O bakımdan ülkemizde ve tüm dünyada organik tarıma ağırlık verilmesinin gerekliliği bir kez daha ortaya çıkmaktadır.

        Kayseri'de 284 kayıtlı lösemi hastası bulunuyor. Bunların yüzde 70', 6 ve 12 yaş grubundaki çocuklardan oluşmaktadır. Dernek olarak amacımız hastalığın önüne geçmek için özellikle eğitim faaliyetlerinde bulunmak.

        30.05.2017 10:43:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler