Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Atlı Eğitim Merkezi'ne bir yılda 7 bin ziyaretçi

        (Fotoğraflı)

        Üzeyir Mete Güneş

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı olarak hizmet veren Atlı Eğitim Merkezi 2017 yılında yaklaşık 7 bin öğrenciyi misafir etti. Öğrencilere atlı eğitim Merkezinde Midilli, Shetland ve Haflinger cinsi atlara binerek unutulmaz anlar yaşadı.

        Özel bir mimari ile inşa edilmiş Atlı Eğitim Merkezi'nde minik öğrenciler Midilli ve Shetland cinsi atlara binerken, yaşça büyük öğrenciler de Haflinger cinsi atlara binme fırsatı buluyor. Uzman eğitmenler eşliğinde biniş eğitimi alan öğrenciler eğlenceli dakikalar geçiriyor. Öğrencilere atlar hakkında genel bilgiler verilerek onların bakımı, beslenmesi ve davranışları konularında teknik detayları anlatıldı.

        Büyükşehir Belediyesi Atlı Eğitim Merkezi eğitmenleri gençlerin merkeze gelerek atlarla buluşması gerektiğini belirterek ''Çocukları atlarla buluşturmak istiyoruz. Bunun için kreş, anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan gelen çocukları da burada ağırlıyoruz." dedi. Atların çocuklar üzerinde çok olumlu etkileri olduğunu ifade eden eğitmenler "Diğer spor dallarında cansız bir materyalle birliktesinizdir. Ancak at biniciliğinde bir canlı ile birliktesiniz ve onunla iletişim kurmak zorundasınız. Bu da çocukları psikolojik olarak iyi yönde etkiliyor" diyerek gençleri atlı eğitim merkezini ziyaret etmeye davet etti.

        (RFK-Y)

        30.05.2017 13:01:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler