Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir deniz ulaşımında eylem tehlikesi

        (Fotoğraflı)

        Ali Gözeten

        İZMİR (İHA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İzdeniz'de devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, belediyenin önerdiği yüzde 9'luk zam teklifinin işçi tarafından kabul görmemesi nedeniyle tıkandı. Bugün öğle saatlerinde Konak Vapur İskelesi önünde toplanan şirket çalışanları, grev eylem kararını iskeleye astı.

        İzmir Körfezinde vapur ve feribot seferlerini yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi İzdeniz şirketi ile yetkili Türkiye Denizciler Sendikası arasında yaşanan ücret anlaşmazlığı sonucunda grev kararı alındı. Bugün öğle saatlerinde Konak Vapur İskelesi önünde toplanan şirket çalışanları, Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkan Hasan Pekdemir ile birlikte grev eylem kararını iskeleye astı.

        Belediyenin önerdiği yüzde 9'luk zammı kabul etmeyeceklerini, diğer belediye şirketleri ile aynı oranlarda zam istediklerini ifade eden Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkan Hasan Pekdemir, "Buradan barış için elimizi uzatıyoruz. Gelin bu iş masa başında bitsin. Bu kriz çözülmezse İzmir'de greve gideceğiz ve gemileri bağlayacağız" dedi.

        Toplu sözleşme sürecinde uzlaşmazlık devam ettiği halde ve önümüzdeki 60 gün içerisinde de anlaşma sağlanamazsa, İzdeniz personeli 13 Temmuz tarihinde greve çıkacak ve süresiz olarak iş bırakacak. Olası grev durumunda İzmir'de deniz ulaşımı duracak ve toplu taşıma kesintiye uğrayacak.

        (AG-Y)

        30.05.2017 17:31:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler