Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ağız sağlığına dikkat

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Dr. Mustafa Ateş, ağız sağlığına dikkat edilmesi konusunda uyardı.

        Sarıyer Ortodonti Diş Kliniğinden Dr. Mustafa Ateş, ağız hijyenine dikkat çekerek, "Tedaviye başlanmadan önce braketlenecek dişlerde çürükler mevcutsa, gerekli tedavileri yapılmalı, diş taşları varsa temizlenmeli ve ağız hijyeni mükemmel olmalı. Tedavi boyunca da her gün gerekirse diş ipi, özel amaçlı ortodontik fırça ve ara yüz fırçası kullanmalısınız" dedi.

        Sabit ortodontik tedavi süresince braketlerin kırılmasına, tellerin çıkmasına veya bükülmesine sebep olacak sert ve yapışkan gıdalardan mutlaka uzak durulması gerektiğini ifade eden Dr. Ateş, "Örneğin; sakız, karamel, lokum, fındık, fıstık, leblebi, ayva, erik; tost, börek, ekmek, pide, lahmacun gibi hamur işlerinin sert kenarları. Elma, armut veya havuç gibi sert meyve ve sebzeleri ısırarak değil bıçakla doğrayarak yemelisiniz" ifadelerini kaydetti.

        Zeytin, kiraz gibi küçük ve çekirdekli gıdaların çekirdeğini ayıklayarak dikkatle yenmesi konusunda uyarılarda bulunan Dr. Ateş, "Çikolata elle koparılmalı, dil ve damak arasında eritilerek yenmeli. Lokmalar küçük parçalar halinde, kesilerek ya da koparılarak ağıza alınmalı. Asitli içecekler mümkün olduğunca az tüketilmeli, tüketildiğinde pipetle içilmeli, sonrasında da mümkün olan en kısa zamanda dişler fırçalanmalıdır" açıklamalarında bulundu.

        (ÖB-ÖB-MK-Y)

        31.05.2017 11:05:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler